PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a incheiat prima jumatate a anului cu 1.690.193 de polite de asigurare obligatorii in vigoare, comparativ cu cele 1.672.974 de polite valabile in aceeasi perioada din 2017. S-a inregistrat astfel o crestere usoara, de putin peste 1%, a numarului de locuinte asigurate obligatoriu in Romania. Numarul de locuinte neasigurate ramane in continuare unul semnificativ - 7.238.974.

O pondere de 75,8% dintre locuintele asigurate se afla in mediul urban, iar 92,9% sunt locuinte de tip A (constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic).

Cele mai asigurate municipii sunt: Brasov (50,42%), Bucuresti (38,72%) si Timisoara (37,93%). In acelasi timp, cele mai asigurate judete (in afara de Bucuresti (39%) si Ilfov (36%) sunt: Brasov (35%), Timis (29%), Sibiu (24%). Cel mai putin asigurate judete sunt: Olt (8,29%), Teleorman (8,14%) si Vaslui (8,00 %).

"In aceste perioade de evenimente nedorite, cum sunt inundatiile, cei care nu sunt convinsi de utilitatea unei polite PAD pot vedea concret cum ajuta aceasta. Sa primesti pana la 10.000 sau 20.000 de euro cand casa iti este afectata de un dezastru natural nu e un aspect de neglijat. PAID Romania, prin capitalul consolidat si programul de reasigurare acoperitor – de 900 mil. euro – are capacitatea de a plati daune provocate de oricare dintre riscurile asigurate: cutremur, alunecare de teren sau inundatie", declara Nicoleta Radu, director general al PAID Romania.

Daune platite de PAID in prima jumatate a anului

In ceea ce priveste situatia daunelor platite de PAID in prima jumatate a anului, acestea indica o scadere de aproape 34% raportat la aceeasi perioada a anului trecut, valoarea inregistrata la 30 iunie 2018 fiind de 972.235 lei. Topul judetelor dupa volumul daunelor platite este: Dambovita, cu 299.973 lei; Valcea, cu 212.636 lei si Prahova, cu 116.828 lei.

Sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie 2018 au fost, insa, marcate de o serie de inundatii importante. Pana la data de 18 iulie 2018, au fost deschise la PAID Romania 262 de dosare de dauna ca urmare a acestora. Judetele in care s-au inregistrat cele mai multe cereri de despagubire sunt: Bacau, cu 47 de dosare de dauna; Alba, cu 38 de dosare de dauna si Covasna, cu 29 de dosare de dauna.

Proprietarii asigurati au, insa, la dispozitie 60 de zile de la data producerii evenimentului asigurat pentru a deschide dosarul de dauna, ceea ce inseamna ca situatia prezentata mai sus se mai poate schimba.

Sursa foto: khlongwangchao / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri