Cu un grad de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuintei (PAD) de 50% la finalul lunii aprilie a acestui an, Brasov a urcat pe locul 1 in topul celor mai asigurate municipii din Romania. Nivelul de acoperire prin asigurare a crescut astfel cu aproximativ 10% comparativ cu finalul anului 2017. In acest moment, din cele 121.652 locuinte din Brasov, 60.800 sunt asigurate prin polita obligatorie PAD, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

"Aceasta crestere nu ar fi fost insa posibila fara implicarea autoritatilor locale. Primaria din Brasov a folosit doua canale de informare a cetatenilor pentru a obtine acest rezultat de crestere a gradului de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuintei. Prin intermediul mass media si prin intermediul a 100.765 de instiintari transmise proprietarilor", arata reprezentantii PAID.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare, actionari PAID. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: Cutremur, Inundatii, Alunecari de teren.

Potrivit unei comunicari de luna trecuta a PAID, anul 2017 a adus pentru PAID o crestere a volumului de daune platite fata de anul precedent, de la 2,52 mil. lei la 2,89 mil. lei. In total, au fost achitate despagubiri pentru 591 de dosare. Cele mai mari pagube, de peste 1,5 mil. lei, le-au produs inundatiile, urmate de alunecarile de teren, cu 1,07 mil. lei, si cutremure, cu despagubiri de 257.930 lei.

Un top 3 al judetelor dupa volumul daunelor platite in 2017 scoate in evidenta: Galati - 443.088 lei; Caras-Severin - 361.187 lei; Valcea - 313.691 lei.

Citeste si:
Primul an de asigurari obligatorii: 8,3% din locuinte au asigurare PAD
Primul an de asigurari...

Sursa foto: RossHelen / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si