Alexandru Ciuncan (foto), profesionist cu o experienta de peste 17 ani in industria locala si internationala a asigurarilor, va prelua functia de director general al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), incepand cu data de 10 septembrie anul curent. El o inlocuieste astfel in aceasta pozitie pe Sorana Mantho, numita cu doar un an si jumatate la conducerea UNSAR.

"Venirea lui Alexandru Ciuncan pe aceasta pozitie marcheaza o noua etapa in evolutia Uniunii si creeaza premise favorabile pentru dezvoltarea industriei de profil din Romania", a declarat Adrian Marin, presedintele UNSAR. El adauga ca propunerea comitetului de directie a fost facuta in urma unui proces de recrutare si selectie complex, care a avut in vedere calitatile manageriale si experienta nationala si internationala in domeniu, atribute absolut necesare pentru indeplinirea obiectivelor strategice ale UNSAR: dezvoltarea industriei de asigurari din tara noastra si recastigarea increderii clientilor.

Cu o experienta de 17 ani in industria asigurarilor din Romania si din Europa Centrala si de Est, Alexandru Ciuncan vine dupa 5 ani petrecuti in calitate de membru al celor doua grupuri consultative ale EIOPA - Autoritatea Europeana in Asigurari si Pensii Ocupationale, in calitate de expert in protectia consumatorului si market conduct. El are, de asemenea, un background solid in jurnalism financiar, comunicare si business development in cadrul companiei XPRIMM si al APPA-Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor.

Absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti, Alexandru Ciuncan este detinatorul unui Certificat Profesional in Management (OPEN University Business School, Marea Britanie) si este, totodata, licentiat PMP-Project Management Professional si ACP-Agile Certified Professional Diploma (Project Management Institute din Statele Unite ale Americii).

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari.

Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei asigurarilor pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni - Insurance Europe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri