Ministerul Finantelor Publice finanteaza marile investitii din sectoarele de activitate de varf si dezvoltarea regionala, astfel ca din 10 septembrie accepta cereri pentru ajutor de stat in limita a 614 milioane de lei, buget alocat pentru 2018. Ajutorul de stat solicitat insa in acest an se ridica la suma totala de 1,38 miliarde de lei.

Au fost depuse 32 de cereri pentru investitii in valoare totala de 3,8 mld lei, care ar urma sa creeze 5.242 de locuri de munca si pentru care ajutorul de stat solicitat se ridica la suma totala de 1,38 miliarde de lei. 18 dintre proiectele analizate au capital romanesc, iar 14 au capital strain.

Solicitarile au fost facute in baza schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, care sustine investitiile de mare anvergura, favorizeaza extinderea activitatilor economice in regiunile defavorizate si stimuleaza investitiile in tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de munca.

"Recent am inceput procesul de imbunatatire a cadrului legal privind schema de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 807/2014 si ne propunem ca in viitorul apropiat sa venim cu noi modificari care faciliteze accesul la finantare al unui numar cat mai mare de investitori. Speram ca in curand efectele sa se regaseasca in economia reala, iar 2019 sa fie un an al investitiilor care sa creeze cat mai multe locuri de munca. Asa cum am spus in mai multe randuri imi doresc ca romanii din strainatate sa aiba motive reale pentru a se intoarce acasa", precizeaza Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Potrivit procedurii stabilite prin Ghidul solicitantului, expertii din cadrul MFP verifica documentele depuse iar daca exista neconcordante vor fi cerute clarificari legate de informatiile din documentele prezentate. Intreprinderile au la dispozitie 15 zile lucratoare pentru a raspunde.

In cazul in care, in urma evaluarii cererilor de acord pentru finantare se emit scrisori de respingere si raman disponibile credite de angajament si bugetare, vor intra in analiza solicitarile ramase in asteptare. Precizam ca cererile se analizeaza in ordinea inregistrarii acestora la registratura generala a MFP.

Sursa foto: Andy Dean Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri