Intrata in vigoare la nivel european pe 13 ianuarie 2018, directiva PSD2 nu a fost inca transpusa la nivel national. Ultimul demers al autoritatilor publice in legatura cu acest subiect a fost publicarea la inceputul lunii iulie a unui proiect de ordonanta care are ca scop acest proces. Prezenta, de asemenea, la Forumul Serviciilor Financiare Digitale, Ruxandra Avram, Director Directia monitorizare a infrastructurilor pietei financiare si a platilor in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, este de parere ca aceasta transpunere nu va avea loc pana la finalul acestui an.

Totusi, in ciuda acestui context, Luminita Soitu precizeaza ca institutiile financiare din Romania fac demersuri pentru a se asigura ca se vor afla in conformitate cu prevederile noii reglementari odata cu intrarea in vigoare a cerintelor obligatorii, respectiv septembrie 2019. De asemenea, reprezentanta ARB declara ca abordarea celor 35 de banci, membre ale asociatiei, va fi una deschisa catre cooperare cu noii actori din sistemul financiar.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: shutterstock.com