Economia Romaniei a evoluat bine in acest an, toti idicatorii sunt in limita de sustenabilitate, unii dintre ei cu variatii, dar spre sfarsitul anului toti indicatorii se vor inscrie in limita normala de sustenabilitate, sustine profesorul de economie Dan Armeanu. Pentru perioada urmatoare, provocarea principala consta in atragerea fondurilor europene si stimularea investitiilor.

Romania va inregistra, in acest an, o crestere economica de aproape 4%, una din cele mai mari din Uniunea Europeana, in sacdere de la aproape 7% in 2017. Este normal ca ritmul de crestere economica sa mai scada, pentru ca anul trecut am atins maximul unui ciclu economic, a explicat dan Armeanu in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

Potrivit acestuia, economia Romaniei este foarte conectata de cea a UE, unde, de asemenea, ritmul de crestere este mai scazut anul acesta decat anul trecut.

In privinta celorlalti indicatori, profesorul considera ca deficitul bugetar se poate mentine in limita a 3% din PIB, inflatia va reveni in prognozele oficiale, iar ROBOR va urma acest trend, desi, te termen mediu, dobanzile vor fi pre crestere.

Armeanu a mentionat, pentru acest an, si cresterea investitiilor, dar si a veniturilor populatiei (cu 12% an la an, net). In mediul public, salariile nete au crescut cu peste 20%, iar in privat cu aproximativ 10% an la an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri