Jucatorii din industria financiara au dezvoltat de-a lungul anilor cu ajutorul tehnologiei diverse instrumente prin intermediul carora laptopul, PC-ul sau smartphone-ul clientilor s-au transformat intr-o banca digitala. Folosind aceste instrumente, drumurile la banca sau la bancomat ale utilizatorilor care le folosesc s-au redus seminificativ. In cazul in care nu ti-ai descarcat inca o aplicatie de mobile banking, iti prezentam 5 motive simple pentru care ar trebui sa o faci.

Vedem zilnic oameni care fac cozi la bancomate sau la sucursalele diverselor banci, chiar daca majoritatea operatiunilor respective se pot realiza si prin aplicatia de mobile banking, intr-o era in care smartphone-ul a devenit un accesoriu indispensabil pentru multi dintre noi.

Bancile au facut demersuri pentru a-i atrage pe clienti catre canalele digitale, oferindu-le dobanzi mai bune la depozite sau diverse alte beneficii. Va prezentam 5 motive simple pentru care trebuie sa va descarcati o aplicatie de mobile banking.

1. Aplicatia este gratuita

Mobile Banking

sursa foto: By Alex Ruhl / Shutterstock.com

Aplicatiile de mobile banking pot fi descarcate gratuit si sunt disponibile atat pentru sistemul de operare Android, cat si pentru iOS. Reprezentantii bancilor precizeaza ca aceste aplicatii sunt 100%, informatiile transmise intre client si institutie fiind criptate.

De asemenea, exista si o serie de elemente de siguranta privind autentificarea pe aceste aplicatii de mobile banking, clientii avand posibilitatea in cazul anumitor banci sa foloseasca chiar si autentificarea biometrica. Totusi, in cazul in care nu utilizati acest tip de autentificare, este important sa nu divulgati datele de acces in aplicatie pentru a fi siguri ca fondurile voastre sunt in siguranta si doar voi aveti control asupra lor

2. Stii mereu cati bani ai in cont

sursa foto: GaudiLab / Shutterstockcom

Putem spune ca s-a dus vremea in care trebuia sa mergi cu cardul la bancomat pentru a verifica daca ti-a intrat salariul sau ce fonduri mai ai dupa ce ai realizat anumite plati. In loc sa mai pierzi timpul facand acest lucru, poti accesa aplicatia de mobile banking unde gasesti toate aceste informatii in mai putin de un minut. Nu ai nevoie decat de conexiune la Internet.

Dincolo de soldul contului, prin intermediul aplicatiei de mobile banking ai acces si la un istoric al tranzactiilor pe care le-ai realizat. O simpla analiza a acestora te poate face sa constientizezi care sunt cheltuielile tale lunare si te poate ajuta sa pui la cale o strategie de economisire.

3. Transferi mai usor fonduri

Sunt numeroase situatiile in care trebuie sa trimiteti diverse sume de bani, fie ca vorbim despre parintii care isi sustin financiar copii aflati la studii in alt oras sau despre tranzactiile facute intre prieteni. In locul drumului la casierie, puteti accesa aplicatia de mobile banking si realiza acest transfer rapid si gratuit, urmand cativa pasi simpli.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca transferurile catre clientii altor banci sunt comisionate de majoritate institutiilor financiare.

4. Platesti facturile mai usor

Majoritatea institutiilor financiare le ofera clientilor posibilitatea de a-si achita facturile la diverse utilitati prin intermediul aplicatiilor de mobile banking. Dincolo de faptul ca va scuteste de neplacuta asteptare la o coada, serviciul este disponibil non-stop, astfel nu mai sunteti conditionati de programul de functionare al ghiseelor detinute de catre operatori.

De asemenea, majoritatea institutilor financiare va pun la dispozitie si functia de direct debit, prin intermediul careia puteti selecta plata automata a acestor facturi la data scadentei. Pentru a verifica suma platita si daca aceasta a fost procesata, nu trebuie decat sa accesati istoricul tranzactiilor.

Pentru un comportament cat mai responsabil financiar, odata ce planuiti sa folositi functia de direct debit si pentru diverse abonamente, nu uitati sa o dezactivati in cazul in care considerati ca nu mai aveti nevoie de serviciul respectiv. Pot aparea situatii in care ati uitat de un abonament facut pe o anumita platforma pe care nu o mai folositi, dar care va taxeaza in continuare avand in vedere ca ati selectat optiune de direct debit.

5. Ai acces la diverse produse financiare

Aplicatiile de mobile banking iti permit sa accesezi diverse produse financiare. Unele institutii financiare au credite sau depozite ce pot fi constituite 100% online, clientul nemaifiind nevoit sa se deplaseze la o sucursala a bancii.

De asemenea, inainte sa constituiti un depozit, verificati ofertele bancilor deoarece exista campanii in piata prin intermediul carora aveti acces la o dobanda mai buna in cazul in care realizati acest proces prin intermediul aplicatiei de mobile banking.

Sursa foto: Surasak Ch / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri