Grupul Garanti Romania, care reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing si Garanti Credite de Consum, a inregistrat, in primele noua luni ale anului, un profit net consolidat de 133 milioane lei, in crestere cu circa 7% fata de perioada similara din 2017, pe fondul unui volum de active mai mare cu 11%.

Astfel, activele din Romania ale Grupului Garanti au depasit 12 miliarde lei, in crestere cu 11%, iar veniturile nete consolidate au ajuns la 426 milioane lei.

La nivel individual, Garanti Bank a inregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentand o crestere de 9,5% fata de rezultatul din perioada echivalenta din 2017. "Evolutia ascendenta se datoreaza cresterii veniturilor din activitatea bancara, dar si pe fondul reducerii cheltuielilor operationale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficienta. Totodata, ponderea creditelor neperformante a scazut progresiv, fiind semnificativ sub media pietei, in timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se pozitioneaza peste nivelul de 60%", se arata in comunicatul bancii.

Volumul de credite a ajuns la 7,52 miliarde lei, iar cel al depozitelor la 7,9 miliarde lei, depozitele clientilor de Retail si IMM contribuind substantial prin cresteri de peste 25%.

"Anul acesta reprezinta un reper important in istoria noastra, 2018 fiind anul in care am implinit 20 de ani de activitate in Romania, piata in care dorim sa ne continuam parcursul ascendent. Rezultatele obtinute reprezinta o dovada incontestabila a faptului ca am reusit sa ne valorificam punctele forte si sa reiteram angajamentul pe termen lung pe care il avem in Romania. Pentru viitor, ne propunem sa ne consolidam pozitia in piata. Ne vom concentra in continuare pe cresterea satisfactiei angajatilor si a clientilor nostri si pe oferirea unor servicii de calitate", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

Citeste si:
Veniturile nete ale Garanti Romania au urcat cu 15% la 3 luni
Garanti Romania, profit in...

Ca parte a aceluiasi grup, Garanti Leasing a raportat un profit net de 13,8 milioane lei, iar Garanti Credite de Consum un profit net de 11,2 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Profitul inregistrat de grupul Garanti anul trecut