Anul 2018 este de departe cel mai bun pentru startup-urile fintech, avand in vedere investitiile atrase de catre cei mai importanti jucatori, investitii in urma carora "clubul unicornilor" a ajuns la 30 de membri, conform unui raport realizat de firma de consultanta CB Insights.

Din 2013 pana in prezent, cele mai inovatoare 250 de startup-uri fintech prezentate in raportul firmei de consultanta CB Insights au finalizat in total 947 de runde de finantare a caror valoare s-a ridicat la 53 de miliarde de dolari. In urma acestor investitii, 30 dintre ele au depasit 1 miliard de dolari ca evaluare, intrand astfel in grupul select al "unicornilor".

Investitii de peste 24 de miliarde dolari in 2018

Pana finalul lunii octombrie a acestui an, au fost inregistrate 186 de runde de finantare a caror valoare totala s-a ridicat la 24,09 miliarde de dolari. In urma acestor rezultate, anul 2018 este de departe cel mai bun pentru startup-urile din industrie, aceasta pozitie fiind ocupata anterior de catre investitiile atrase in 2016, care s-au ridicat la aproximativ 11 miliarde de dolari.

sursa foto: Raport CBInsights

Regatul Unit al Marii Britanii este cel mai important reprezentant al Europei in ceea ce priveste startup-urile fintech, fiind “casa” a 24 de astfel de business-uri. La nivel global, statul european este urmat de catre India, cu 15 startup-uri, China cu 11 startup-uri si Japonia cu 8 startup-uri.

Companiile fintech care au atras cei mai multi bani si fondurile de investitii cele mai "darnice"

Topul companiilor fintech realizat in functie de fondurile atrase in acest an este condus de catre Ant Financial, parte a grupului Alibaba, care a obtinut o finantare de 14 miliarde de dolari in luna mai, finantare in urma careia a ajuns sa fie evaluat la 150 de miliarde de dolari.

Pe pozitia a doua se afla startup-ul Dataminr din New York care a atras 392 de milioane de dolari in luna iunie, fiind evaluat in urma acestei runde de investitii la aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Pe urmatoarele pozitii se afla Oscar, un start-up fintech ce activeaza in zona asigurarilor de sanatate, cu o investitie de 126 de milioane de dolari si Robinhood, o platforma de investitii ce cuprinde in portofoliu companiile listate pe bursa din SUA, care a adunat 363 de milioane de dolari.

De asemenea, in topul realizat de catre CB Insights apare si startup-ul UiPath, infiintat in anul 2005 de catre antreprenorii romani Daniel Dines si Marius Tirca, ca urmare a rundei de finantare serie C in valoare de 225 de milioane de dolari pe care a primit-o in luna septembrie, runda ce i-a propulsat evaluarea la 3 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste fondurile de investitii cu cele mai multe startup-uri fintech in portofoliu, Ribbit Capital conduce topul urmat de catre nume precum Index Ventures sau Andressen Horowitz.

sursa foto: CBInsights

Sursa foto: Alexandre Kalina / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri