Startup-urile blockchain din China au acces la un nou fond de investitii incepand cu aceasta luna si la un parc industrial dedicat tehnologiei din spatele monedei digitale bitcoin.

Xiong’An Global Innovation este numele noului fond de investitii din China si a fost lansat pe 9 aprilie, cu promisiunea de a pompa 1,6 miliarde de dolari in startup-urile care dezvolta proiecte folosind tehnologia blockchain. Acesta este sustinut de catre un fond de investitii de capital de risc si mai multe structuri din administratia publica a orasului Hangzhou, conform Nasdaq.com.

Vrei sa vezi pe o scena din Romania unele dintre cele mai explozive Fintech-uri locale si internationale?
Inscrie-te gratuit la Future Banking si vei avea ocazia sa participi, pe 10 si 11 mai, la unul dintre cele mai mari evenimente regionale dedicate digitalizarii sistemului financiar.

Anuntul de lansare a noului fond de investitii a fost facut in cadrul deschiderii, in orasul Hangzhou, a unui parc industrial dedicat tehnologiei blockchain, parc care va activa de asemenea si ca centru de incubare pentru startup-urile din acest sector si va face din capitala provinciei Zhejiang un adevarat pol al tehnologiei.

Mai multe companii din China fac eforturi semnificative pentru a sustine tehnologia blockchain in tara asiatica, JD.com, unul dintre principalii competitori ai gigantului Alibaba, anuntand in februarie 2018 ca lucreaza la inaugurarea unui nou program de accelerare pentru startup-urile din acest sector si cele care folosesc inteligenta artificiala.

Tot acest entuziasm privind tehnologia din spatele monedelor digitale se loveste de mediul de reglementare incert din China, autoritatile publice lansand mai multe masuri care au lovit puternic platformele de tranzactionare si ofertele initiale de criptomonede lansate de catre startup-urile din sector. In momentul redactarii acestei stiri, piata criptomonedelor are o valoare de peste 257 miliarde de dolari, inregistrand o scadere semnificativa in ultimele luni.

Citeste si:
Peste 75 de banci testeaza solutia blockchain dezvoltata de JP Morgan
Peste 75 de banci testeaza o...
Sursa foto: Production Perig / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum vede cea mai mare banca de investitii tehnologia blockchain
Setari Cookie-uri