Cei doi fosti vicepresedinti ai Bancii Transilvania, Andrei Dudoiu si Ionut Patrahau, au lansat oficial Human Finance, o platforma digitala de finantare dedicata antreprenorilor implicati in afaceri inovatoare, impreuna cu Daniel Mateescu, fost COO la Total Soft si in prezent fondator Keez.ro, si Iulian Padurariu, antreprenor si strateg de marketing.

Platforma Human Finance ii ajuta pe antreprenori sa atraga finantare, antreprenori care trec printr-un parcurs educational, in care vor acces la studii de caz si vor sustine mai multe teste. Toate acestea, impreuna cu o analiza financiara si de business aprofundata, isi propun sa ii aduca pe antreprenori la forma necesara acordarii finantarii. In functie de rezultatele obtinute in urma testelor parcurse pe platforma, antreprenorii vor fi distribuiti pe trei liste diferite care vor fi prezentate investitorilor ce vor avea la indemana o aplicatie de mobile unde vor accesa indicatorii aferenti fiecarui business.

“In cei 20 de ani in care am fost bancher, am ajuns la concluzia ca in multe cazuri lipsa educatiei si a experientei de business are ca efect lipsa accesului la finantare. Finantatorii privati au la randul lor fonduri importante pe care le-ar investi in start-up-uri, dar cauta modalitati inovatoare de investitii si siguranta in ceea ce priveste transparenta si profesionalismul antreprenorilor din industriile noi. Atat ei, cat si bancile, ar deveni mai activi pe acest segment daca ar avea mai multe certitudini. Credem in noua economie si vrem sa conectam mai bine cele doua lumi – a inovatiei si a finantarii, lumi care in momentul de fata se intersecteaza aleator si sporadic. Noi ne propunem ca pana la sfarsitul anului 2019, Human Finance sa puna umarul la finantarea a 100 de afaceri, dintr-o comunitate construita, de 1,000 de companii inovatoare. Peste trei ani vrem sa ajungem sa ne adresam unui numar de 100.000 de start-up-uri din aceasta regiune a Europei”, spune Andrei Dudoiu, Co-Fondator Humanfinance.ro

Platforma Human Finance le ofera atat antreprenorilor cat si investitorilor un marketplace de aplicatii, menit sa accelereze asimilarea educatiei de business si sa creasca transparenta afacerilor inovatoare. Prima aplicatie din marketplace este Digital CFO, care ii sprijina pe antreprenori sa devina directori financiari ai propriei afaceri.

“Prin intermediul Digital CFO, Human Finance identifica nevoia si modelul de finantare prin equity sau lending si oportunitatea participarii unuia sau mai multor investitori la finantarea fiecarei afaceri”, precizeaza reprezentantii companiei care au anuntat ca vor adauga noi aplicatii din 4 in 4 luni, platforma fiind deschisa si dezvoltatorilor externi care vor sa contribuie cu aplicatii proprii.

Cei patru fondatori ai platformei au investit pana acum 90.000 de euro in dezvoltarea ei si sunt de parere ca vor mai investi inca pe atat pana cand vor cauta finantare externa. In primele 3 luni, accesul antreprenorilor pe platforma, unde vor fi supusi la diferite teste in urma carora se va determina nivelul acestora de pregatire in ceea ce priveste atragerea finantarii, va fi gratuit, urmand ca dupa aceasta perioada sa existe o varianta de cont premium, al carui cost se va situa intre 30 si 50 de euro. Pentru perioada urmatoare, reprezentantii companiei incearca sa gaseasca diverse solutii pentru integrarea unor instrumente de finantare precum campaniile de equity crowdfunding sau un sistem de tokenizare prin intermediul tehnologiei blockchain.

Andrei Dudoiu a activat peste 15 ani in cadrul Bancii Transilvania. In perioada 2002-2005 a fost director de corporate banking, dupa care a preluat pozitia de director executiv regional pe care a ocupat-o pana in 2013, an in care a fost promovat ca membru al Comitetului Director si vicepresedinte al bancii clujene. Dudoiu a parasit Banca Transilvania in luna martie a acestui an.

Ionut Patrahau a ocupat mai multe functii importante in domeniul financiar-bancar din Romania, printre care cea de membru al consiliului de administratie al Bancii Transilvania si drector general. De asemenea, acesta a fost si vicepresedinte corporate in cadrul ABN-AMRO Bank Romania. Dincolo de activitatea din sectorul bancar, Ionut Patrahau a mai ocupat si functia de CEO al retelei de clinici private Regina Maria si a cofondat centrul de neurochirugie The Brain Institute, dezvoltat in parteneriat cu spitalul Monza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri