Omniasig Vienna Insurance Group si compania FleetMaster au dezvoltat un parteneriat destinat clientilor persoane juridice, detinatori de flote de peste 20 de autovehicule, ce are ca obiectiv montarea optionala a unor sisteme telematice pe vehiculele asigurate. Noul serviciu telematic se poate achizitiona impreuna cu polita RCA si / sau CASCO, prin intermediul clauzei Risk Management Flote.

Sistemele telematice transmit si prelucreaza automat informatii la mare distanta prin intermediul satelitilor si al altor procedee de comunicatie. Printre datele colectate se numara accelerarile, franarile, virajele, distantele, numarul de kilometri, viteza, timpul utilizarii autovehiculului, perioada de timp in care s-a condus si tipul de strazi si sosele parcurse. Odata instalate pe masini, ele vor urmari comportamentul in trafic al soferilor, iar daca acestia vor conduce prudent si responsabil, vor plati mai putin pentru politele CASCO si/sau RCA.

In cazul Politelor CASCO si/sau RCA incheiate cu aceasta clauza aditionala:

  • partile convin asupra reinnoirii acestora pe o perioada de 3 ani;
  • clientul beneficiaza de la inceput de discount-uri aplicabile la primele tehnice stabilite pentru fiecare vehicul asigurat: 70 euro pentru CASCO, respectiv 10% pentru RCA;
  • primele de asigurare stabilite individual pentru anii succesivi de asigurare pot fi reduse, daca profilul de risc identificat in baza datelor colectate prin intermediul sistemelor telematice confirma un comportament in trafic adecvat.

Sistemul telematic include o aplicatie pentru mobil si desktop prin care administratorii de flote pot obtine informatii in timp real despre comportamentul soferilor. Aplicatia permite colectarea unor date dinamice si poate crea rapoarte complexe. Avantajele sistemului includ managementul eficient al flotelor, prevenirea accidentelor si diminuarea numarului lor pe termen mediu si lung. Mai mult, noul sistem are drept efect reducerea costurilor pe termen mediu si lung si a optimizarii costurilor politei RCA si/ sau CASCO. Un alt avantaj este responsabilizarea soferilor, ceea ce inseamna siguranta sporita in trafic.

"Noua clauza se incadreaza in strategia noastra de asigurator responsabil. In contextul in care in Romania avem o rata a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, utilizarea echipamentului telematic reprezinta incurajarea soferilor spre un comportament responsabil si preventiv in trafic, precum si diminuarea numarului accidentelor", spune Mihai Tecau, presedinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

Omniasig, controlata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group, este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri