Grupul Financiar Banca Transilvania (BT) a obtinut, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 1,24 miliarde de lei, in crestere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net care revine exclusiv bancii s-a ridica, in aceesi perioada, la 979 milioane de lei, cu 25% peste cel din primele 9 luni din 2017.

Rezultatul cuprinde o parte a cheltuielilor de integrare Bancpost in BT, se subliniaza intr-un comunicat al bancii.

Totodata, subsidiarele si participatiile de capital au contribuit cu peste 260 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT in primele noua luni ale acestui an

Astfel, Grupul Financiar Banca Transilvania are, dupa primele noua luni ale anului, active totale de 76,6 miliarde de lei, din care 64,7 miliarde de lei BT individual, creditele nete reprezentand 50,2% din activele Grupului BT. Grupul gestioneaza in Romania credite de 38,43 miliarde de lei, din care 32,51 miliarde de lei sunt acordate prin banca

In perioada mentionata, banca a depasit pragul de 550.000 de clienti creditati, dintre care peste 30.000 sunt companii. Fuziunea cu Bancpost, care se va finaliza in 31 decembrie 2018, va aduce un plus de peste 175.000 de clienti creditati in portofoliul BT.

Doar in trimestrul trei al anului, BT a acordat aproximativ 55.000 de imprumuturi pentru companii si persoane fizice.

Totodata, banca a ajuns la 3,2 milioane de carduri in portofoliu, ceea ce inseamna 19% cota de piata privind cardurile emise in Romania.

La cat a ajuns rata neperformantelor?

Depozitele clientilor au ajuns la 62,79 miliarde de lei, din care 41,38 miliarde de lei sunt depozite ale clientilor persoane fizice.

In aceste conditii, raportul credite/depozite BT este de 66% la sfarsitul lui septembrie 2018.

Rata creditelor neperformante, conform indicatorului EBA era de 5,74% la 30 septembrie 2018, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante de 88%. In cazul in care sunt considerate si garantiile, rata de acoperire este de 119%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri