Leul continua sa se deprecieze in raport cu moneda unica europeana la inceputul acestei saptamani. In schimb, moneda nationala s-a apreciat, luni, in fata dolarului american, pentru a patra sedinta consecutiva.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, 19 noiembrie, pentru moneda europeana un curs de de 4,6650lei/euro, in urcare cu 0,11 bani (0,02%), de la 4,6639 lei/euro cat a fost in sedinta de la finalul saptamanii trecute.

Astfel, cotatia lelui in fata euro continua sa scada, dupe ce si saptamana trecuta s-a depreciat, per total.

Curs BNR pentru dolar: leul recupereaza teren

Pentru moneda mericana, BNR a calculat un curs in scadere in raport cu leul, pentru a patra sedinta consecutiva. Abia dupa patru sedinte, leul a reusit sa recupereze intreaga depreciere suferita in fata dolarului american in cursul saptamanii trecute.

La cursul BNR, dolarul a fost cotat la la 4,0855 lei/dolar, cu 3,24 bani (0,79%) sub cotatia din sedinta anterioara, respectiv 4,1179 lei/dolar.

Dolarul s-a apreciat, saptamana trecuta, fata de leu pana la un curs de 4,1469 lei/dolar, cel mai ridicat nivel din ultimul an si jumatate.

Dolarul american este cotat indirect pe piata romaneasca, prin intermediul raportului euro/dolar stabilit pe pietele financiare internationale. Si, cum dolarul s-a depreciat, luni, pe pietele externa, cotatia urcand, din nou, peste pragul de 1,14 dolari/euro, moneda americana a scazut si in raport cu cea romaneasca.

Saptamana trecut, raportul euro/dolar a scazut sub nivelul de 1,12 dolari/euro, fapt care a generat aprecierea dolarului si in fata leului.

Francul elvetian, urmarit de clientii cu credite in derulare in aceasta moneda, in urcare de la 4,0856 lei/franc in sedinta anterioara.

Cursul euro in regiune: apreciere fata de zlot

Pe pietele financiare din regiune, euro s-a apreciat in fata zlotului polonez, ceva mai accelerat decat in raport cu leul. In schimb, moneda unica europeana a scazut fata de coroana ceha si de forintul unguresc.

Astfel, zlotul polonez marca, la jumatatea sedintei de tranzactionare de luni, o depreciere de 0,16% in fata monedei europene. In acelasi timp, forintul unguresc crestea in fata euro cu 0,05%, iar coroana ceha cu 0,04%.

La jumatatea sedintei de tranzactionare, zlotul polonez marca o depreciere de aproape 0,4% fata de euro (mult mai ampla decat cea a leului), in timp ce coroana ceha si forintul unguresc cresteau fiecare cu cate 0,06% in raport cu moneda unica europeana.

Pentru perioada urmatoare, analistii se astepata la deprecierea in continuare a leului in raport cu moneda unica europeana, pe fondul adancirii deficitului de cont curent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri