"Finantarea IMM-urilor in domeniul care tine de food - HoReCa - este extrem de importanta. Degeaba luam o finantare din fonduri nerambursabile, fie ca vorbim despre fondurile europene, fie ca vorbim despre fonduri guvernamentale, pentru ca aceasta finantare are, in general, o pre-finantare mai ales in domeniul rural si vorbim de PNDR, pre-finantare care trebuie insa garantate prin scrisori de garantie bancara. De aceea, este extrem de important in aceasta ecuatie, desi nu are legatura directa cu beneficiarii efectivi, Fondul de Garantare a Creditului Rural. Este important sa lucram cu un astfel de Fond, pentru ca avem costuri foarte mici, pentru a putea garanta si a nu veni cu garantiile noastre atunci cand luam un credit de la banca sau cand garantam o scrisoare de garantie bancara pentru a accesa avansul pentru aceste finantari. Important pentru noi este sa vedem perspectivele pentru noul ciclu financiar 2021 - 2027. Este un ciclu financiar care pe noi, ca tara, ne avantajeaza deoarece atat pe agricultura, unde suntem intre primele cinci locuri ca absorbtie la nivel european, alaturi de Germania si Polonia. Atat pe programul de finantare rurala, cat si pe Programul Operational Regional am obtinut o crestere, in medie, cu 15% a fondurilor pentru noul ciclu financiar, fata de ciclul in care suntem acum. Este un lucru extrem de important pentru noi", a spus Visan.

Asociatia Oamenilor de Afaceri 'Pro Invest' este o organizatie patronala multisectoriala, nonguvernamentala si apolitica. Aceasta contribuie la consolidarea sistemului economiei de piata in Romania, promoveaza si apara cu precadere interesele legitime ale oamenilor de afaceri care fac parte din asociatie.

Oportunitatile de afaceri din agricultura, productie alimentara, logistica si HORECA din Romania si Europa de Sud-Est sunt analizate, marti, in cadrul Bucharest Food Summit 2018, o platforma transdisciplinara de dezbatere a problemelor din aceste domenii, cu focus pe finantare, investitii si eficientizare.

Studiu: Consumul de produse...
Citeste si: Studiu: Peste 50% dintre romani includ produse BIO in alimentatie