Omniasig VIG asigura Romaero in limita de raspundere a 650 mil. dolari

Omniasig Vienna Insurance Group a castigat contul Romaero, companie specializata in intretinerea si repararea avioanelor de transport civile si militare, pentru care va furniza servicii de asigurare in limita valorii de 650 milioane dolari pentru perioada 2018 - 2019, in cadrul politei Aviation Premises, Hangarkeeprs and Products Liability Insurance (Asigurarea de raspundere fata de terti - raspunderi aeronautice privind activitatile desfasurate in locatiile asiguratului, a operatorilor de hangare si pentru produsele aeronautice) din primavara acestui an.

Limita anterioara de raspundere a fost de 200 milioane dolari, iar polita similara a fost incheiata tot de catre Omniasig. Necesitatea majorarii acoperirii Romaero a survenit dupa semnarea unui contract de colaborare intre companie si una dintre cele mai mari linii de aeronave comerciale din Europa. Astfel, din luna noiembrie, polita amintita, specifica producatorilor sau companiilor de mentenanta aeronave, ajunge la valoarea de 650 milioane de euro pentru a acoperi valorile necesare implicate de acordul de servisare a aeronavelor tip Boeing incheiat de Romaero cu producatorul american.

"Suntem bucurosi sa putem furniza celui mai important actor din industria aeronautica din Romania intregul spectru de servicii de asigurare de care are nevoie pentru a performa la nivel international. Avand in vedere complexitatea acestui parteneriat, pentru Omniasig este un pas important in dezvoltarea liniei de servicii dedicate industriei aeronautice", a declarat Mihai Tecau, presedinte directorat Omniasig.

Omniasig este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de directorat, sub supravegherea si coordonarea unui consiliu de supraveghere. Compania, controlata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group, are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Citeste si:
Polițe de asigurare plătite online: cum funcționează soluția...
Polițe de asigurare plătite...
Sursa foto: joyfull / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri