Omniasig Vienna Insurance Group a castigat contul Romaero, companie specializata in intretinerea si repararea avioanelor de transport civile si militare, pentru care va furniza servicii de asigurare in limita valorii de 650 milioane dolari pentru perioada 2018 - 2019, in cadrul politei Aviation Premises, Hangarkeeprs and Products Liability Insurance (Asigurarea de raspundere fata de terti - raspunderi aeronautice privind activitatile desfasurate in locatiile asiguratului, a operatorilor de hangare si pentru produsele aeronautice) din primavara acestui an.

Limita anterioara de raspundere a fost de 200 milioane dolari, iar polita similara a fost incheiata tot de catre Omniasig. Necesitatea majorarii acoperirii Romaero a survenit dupa semnarea unui contract de colaborare intre companie si una dintre cele mai mari linii de aeronave comerciale din Europa. Astfel, din luna noiembrie, polita amintita, specifica producatorilor sau companiilor de mentenanta aeronave, ajunge la valoarea de 650 milioane de euro pentru a acoperi valorile necesare implicate de acordul de servisare a aeronavelor tip Boeing incheiat de Romaero cu producatorul american.

"Suntem bucurosi sa putem furniza celui mai important actor din industria aeronautica din Romania intregul spectru de servicii de asigurare de care are nevoie pentru a performa la nivel international. Avand in vedere complexitatea acestui parteneriat, pentru Omniasig este un pas important in dezvoltarea liniei de servicii dedicate industriei aeronautice", a declarat Mihai Tecau, presedinte directorat Omniasig.

Omniasig este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de directorat, sub supravegherea si coordonarea unui consiliu de supraveghere. Compania, controlata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group, are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

Citeste si:
Omniasig extinde acoperirea asigurării de sănătate în contextul...
Omniasig extinde acoperirea...
Sursa foto: joyfull / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
COVID-19 a tăiat radical veniturile românilor și le-a schimbat tiparul de consum
Setari Cookie-uri