Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, continua sa scada pentru pentru a 6-a sedinta consecutiva din 2019, 10 ianuarie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat indicele ROBOR pe toate scadentele in sedinta de astazi.

ROBOR overnight a scazut cu 0,10 puncte procentuale in sedinta de astazi, de la 1,86% pe an la 1,76% pe an, acelasi scenariu avand loc si in cazul scadentei la 2 zile, in timp ce ROBOR la 1 saptamana a scazut cu 0,14 puncte procentuale, de la 1,96% pe an la 1,82% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 1 luna este singura scadenta de astazi care nu inregistreaza scaderi, aceasta pastrandu-si valoarea inregistrata in ziua anterioara, respectiv 2,54% pe an.

ROBOR la 6 luni a scazut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,23% pe an la 3,22% pe an, in timp ce ROBOR la 9 luni a scazut cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,36% pe an la 3,34% pe an, iar ce ROBOR la 12 luni a coborat cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,45% pe an la 3,44% pe an.

ROBOR la 3 luni continua trendul descendent inregistrat odata cu inceputul anului 2019

ROBOR la 3 luni

ROBOR la 3 luni creste in...
Citeste si: ROBOR la 3 luni creste in sedinta de astazi, 20 martie

sursa foto: Adrian Iacob / Shutterstock.com

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, scade in sedinta de astazi cu 0,02 puncte procentuale, de la 2,90% pe an la 2,88% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

ROBOR la 3 luni creste in...
Citeste si: ROBOR la 3 luni creste in sedinta de astazi, 15 martie

Sursa foto: ADrianC / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
ROBOR la 3 luni creste in sedinta de astazi: la cat ajunge indicele