Proprietarii de autovehicule avariate in urma caderii copacilor sau a blocurilor de gheata isi pot repara masina pe asigurarea CASCO

Proprietarii autovehiculelor avariate de caderea accidentala a copacilor inghetati sau a blocurilor de gheata pot apela la asigurarea lor CASCO pentru a fi despagubiti de companiile de asigurari; de regula, politele CASCO acopera daunele produse de aceste riscuri, potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

"Doar in Bucuresti, in ultimele trei zile, cateva sute de masini au fost avariate de caderea crengilor copacilor inghetati, a copacilor in intregime sau a blocurilor de gheata. In aceste situatii, polita CASCO isi poate demonstra inca o data utilitatea, acoperind cheltuielile cu daunele aferente", au declarat reprezentantii UNSAR. In plus, asiguratii care au ales si optiunea de asistenta rutiera in polita lor CASCO au posibilitatea de a o utiliza in cazul in care autovehiculul a fost grav avariat de caderea unui copac sau a ghetii si nu mai este deplasabil.

De regula, politele CASCO pentru autovehicule acopera riscurile de incendiu, trasnet, explozie, furt, evenimente naturale, evenimente socio-politice si acte de vandalism, caderea de corpuri pe autovehicul, avarii produse in accidente rutiere prin coliziune cu alt autovehicul si avarii accidentale produse exclusiv autovehiculului - insa pachetele de riscuri asigurate pot sa difere de la o companie de asigurari la alta.

Suplimentar, o astfel de asigurare mai poate acoperi pierderea sau furtul cheilor, accidentarea persoanelor transportate si serviciul de asistenta rutiera, in functie de produsul achizitionat de client. In primele 9 luni ale anului 2018, primele brute subscrise pe segmentul CASCO au depasit 1,52 mld. lei, fata de 1,39 mld. lei in aceeasi perioada a anului anterior.

UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari.

Citeste si:
COVID-19 a tăiat radical veniturile românilor și le-a schimbat...
COVID-19 a tăiat radical...

Sursa foto: Julia Jetta / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri