Startup-ul FinTech Instant Factoring face schimbari strategice in structura organizationala a companiei, numindu-l pe Cristian Ionescu CEO si presedinte al Instant Factoring IFN S.A. Inainte de aceasta schimbare, pozitia de CEO era ocupata de catre Elisa Rusu, cofondator al Instant Factoring, care s-a retras din companie vanzandu-si actiunile, pentru a demara un nou proiect dedicat persoanelor juridice.

Cristian Ionescu era presedinte al Consiliului de Administratie si Cofondator al startup-ului FinTech Instant Factorig, inaintea preluarii acestei functii.

Noul CEO al Instant Factoring provine din structura startup-ului FinTech, fiind unul dintre cofondatori si presedinte al entitatii. Acesta are o experienta de peste 15 ani in sectorul serviciilor financiare si consultanta in afaceri, concentrata pe servicii de management al riscului, incluzand factoring, asigurari de credit comercial, finantarea corporatiilor, evaluarea riscului companiilor si colectarea creantelor comerciale. A condus activitatea Coface timp de 10 ani din pozitia de CEO pentru Romania, si ulterior pentru Europa Centrala si de Est. In ultimii 6 ani, a condus in calitate de Country Manager sucursala locala a Expense Reduction Analysts, liderul mondial in servicii de cosultanta pentru optimizarea cheltuielilor operationale.

„Aceasta schimbare este un pas inainte in planul nostru de extindere regionala care va demara in lunile urmatoare prin deschiderea unei noi filiale in Croatia si va continua in semestrul II al anului cu cea de-a doua tara.(..) Procesul de schimbare a structurii organizationale din Romania este deja in linie dreapta si ne pregatim sa anuntam in curand numele Country Manager-ului pentru Romania. Am cautat o persoana cu experienta vasta in factoring, dobandita in institutii financiare de top, in finantarea IMM-urilor si, cel mai important, cu un puternic spirit antreprenorial”, a declarat Cristian Ionescu.

Pana in prezent compania a acordat finantari de 3 milioane euro micro-intreprinderilor din Romania, cu un volum aproximativ de 1.700 finantari acordate in cele 10 luni de la infiintare. Valoarea medie de finantare a unei facturi a fost de aproximativ 2.100 euro, dublu fata de valoarea estimata la momentul lansarii pe piata, iar rata finantarilor neperformante raportate la valoarea expunerii curente este de sub 1,5% la sfarsitul lui 2018.

Elisa Rusu, fostul CEO Instant Factoring, isi vinde actiunile si demareaza un nou proiect

Contactata telefonic de catre wall-street.ro, Elisa Rusu, fostul CEO si cofondator al startup-ului FinTech Instant Factoring, a precizat ca decizia de retragere a venit din dorinta de a dezvolta o noua platforma dedicate antreprenorilor, un proiect pe care l-a descris ca fiind "mai ambitios" si care va oferi o paleta mai larga de instrumente financiare.

Aceasta a mai precizat ca are deja sustinerea unui fond de investitii pentru noul proiect pe care il demareaza, lansarea fiind programata pentru lunile urmatoare. Elisa Rusu detinea o participatie de 6,5% in cadrul startup-ului FinTech Instant Factoring, actiuni pe care le-a vandut in urma acestei retrageri.

Sursa foto: Facebook Instant Factoring

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri