Un procent de 16% dintre romanii utilizatori de Internet folosesc in prezent servicii financiare alternative, conform unui studiu realizat de catre Exact Business Solutions in noiembrie 2018 pe 1123 de respondenti.

Principalele aspecte care i-au facut pe acestia sa utilizeze serviciile financiare alternative sunt increderea (40%), lipsa birocratiei (37%), alimentarea foarte rapida a cardului propriu (34%), transferurile instante catre alti detinatori de servicii financiare (30%), cursul de schimb avantajos (29%), posibilitatea retragerii de bani de la orice bancomat, fara comision (28%) si sistemul bine securizat (27%).

“Romanii care nu apeleaza la servicii financiare alternative isi justifica optiunea aducand in prim-plan lipsa de informatii cu privire la avantajele utilizarii unor astfel de servicii (32%). Printre motivele enumerate de acestia se mai regasesc lipsa ocaziei de utilizare (25%), teama datorata lipsei informatiilor de utilizare (21%) si gradul inalt de satisfactie in relatia cu banca actuala (21%)”, afirma Julien Zidaru, Managing Partner Exact Business Solutions.

FinTech-urile cu cea mai ridicata notorietate in randul persoanelor chestionate sunt Telekom Banking (41%), Orange Money (21%), iCard(9%), Revolut (7%) si Monese (6%).

Cum vrea phyre, singurul...
Citeste si: Ce planuri are FinTech-ul phyre in Romania pentru anul 2019


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
FinTech-ul Beez pregateste noi optiuni si extinderea in strainatate