Leslie Breer, in varsta de 61 de ani, va prelua functia de director executiv al companiei Gothaer Asigurari, fiind desemnat de catre Consiliul de Administratie, dupa ce Anca Babaneata a decis sa paraseasca societatea la data 11 aprilie 2019, potrivit unui comunicat al asiguratorului. Leslie Breer a dezvoltat anterior Signal Iduna in Romania si a fost director general al acesteia pana in anul 2017. Numirea va avea nevoie si de aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Pana la inceperea oficiala a mandatului sau ca CEO al Gothaer Asigurari, Leslie Breer (foto) se va familiariza la fata locului cu activitatea companiei ca CEO desemnat si se va pregati pentru activitatea sa viitoare. Alaturi de directorul executiv adjunct Cosmin Angheluta, va sustine dezvoltarea strategica a Gothaer Asigurari. Acest lucru va asigura continuarea normala a activitatii companiei", se mai arata in comunicat.

Gothaer Asigurari este subsidiara din Romania a grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurari din Germania. In peste 5 ani, de cand activeaza in Romania, Gothaer Asigurari a platit aproximativ 50 de milioane de euro in peste 32.000 de dosare de dauna, in toate liniile de afaceri, inclusiv garantii si asigurari agricole.

Gothaer a anuntat la finele anului trecut ca si-a revizuit in detaliu activitatile din Europa de Est, inclusiv Romania, si a decis sa isi concentreze mai degraba resursele pe piata germana, in contextul in care asteptarile initiale pe piata de asigurari locala vor fi dificil de atins intr-o mare masura. "In consecinta, Gothaer Romania va dezvolta si implementa o strategie ce vizeaza o reasezare ordonata a activitatilor companiei din Romania, strategie care va fi anuntata la inceput de 2019".

"Aceasta nu a fost o decizie usoara de luat. Gothaer Asigurari a facut progrese considerabile in ultimii ani, inregistrand ritmuri de crestere ridicata a volumelor de prime si avand o echipa dedicata”, explica Christopher Lohmann, presedintele consiliului de administratie. "Apreciem in mod deosebit expertiza echipei de conducere si a intregii echipe. Insa dupa ce am comparat evolutia pietei in ultimii ani, rezultatele atinse pana acum si perspectivele pentru Gothaer Asigurari, a devenit clar faptul ca asteptarile initiale ale grupului pe piata de asigurari din Romania vor fi dificil de atins intr-o mare masura".

Citeste si:
Gothaer: Obiectivul principal este sa atingem pragul de break-even
Gothaer: Obiectivul principal...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri