Indicele ROBOR creste pe 5 dintre cele 8 scadente in sedinta de astazi, 14 februarie. Aflati din materialul de mai jos cum a evoluat indicele ROBOR la 3 luni.

ROBOR overnight a crescut in sedinta astazi cu 0,05 puncte procentuale, de la 3,63% pe an la 3,68% pe an, in timp ce ROBOR la 2 zile a crescut cu 0,03 puncte procentuale, de la 3,64% pe an la 3,67% pe an, iar ROBOR la 1 saptamana a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,66% pe an la 3,67% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In ceea ce priveste ROBOR la 1 luna, acesta si-a pastrat aceeasi valoare ca in sedinta anterioara, respectiv 3,31% pe an.

ROBOR la 3 luni: la cat este cotat indicele in sedinta de astazi

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila de pe piata interbancara, a crescut in sedinta de astazi cu 0,02 puncte procentuale, de la 3,15% pe an la 3,17% pe an.

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta ce contine mai multe taxe ce vor fi aplicate in diverse industrii, printre care si cea bancara. Denumita "taxa pe lacomie", va fi impusa bancilor si institutiilor financiare nebancare, in cazul in care indicele ROBOR la 3 si 6 luni depaseste 2% (media trimestriala). Taxa se aplica pe paliere, cel mai ridicat fiind in cazul in care media indicilor depaseste cu 2 puncte procentuale referinta.

ROBOR la 3 luni: la cat se...
Citeste si: ROBOR la 3 luni: indicele creste in sedinta de astazi


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ROBOR la 3 luni: la cat se situeaza indicele astazi