Banca Comerciala Romana porneste inscrierile pentru prima editie a Acceleratorului BCR-InnovX, un proiect realizat in parteneriat cu UiPath, Startup Grind, Google for Startups, Mindspace si European Center for Services Investments and Financing (ECSIF)

Prima cohorta va fi dedicata start-up-urilor care dezvolta solutii si produse inovatoare prin tehnologie, iar inscrierile se vor desfasura in perioada 21 februarie – 23 martie. BCR va acoperi costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile si costurile logistice, fara a solicita equity in companiile selectate in program.

„Curajul si expertiza. Sunt doua lucruri pe care acest program urmareste sa le transfere antreprenorilor romani si viitorilor unicorni. Cum vrem sa facem acest lucru? Printr-un program solid educational, o retea globala de experti in accelerarea afacerii si cu acces gratuit la resurse valoroase pentru dezvoltarea tehnologiilor inovatoare. Capitalul romanesc trebuie sa se acumuleze, sa produca valoare si sa stimuleze potentialul intelectual si antreprenorial al Romaniei. Este un potential in care noi avem mare incredere”, spune Sergiu Manea, CEO Banca Comerciala Romana.

„A dezvolta un start-up inseamna a avea curajul de a crea si de a incerca sa rezolvi o problema sau o nevoie a lumii simtita chiar pe pielea ta. Am pornit in acest demers pentru a demola mentalitatea sumbra si dominanta a ultimilor ani, caracterizata de: “noi romanii nu putem”, “nu stim cum”, “nu avem fonduri”, “suntem prea mici” sau “merge si asa”. Prin suportul oferit de InnovX dorim sa aratam ca “se poate” si ca este posibil, precum si sa inlesnim aceasta calatorie prin experienta noastra.”, spune Alexandru Mihailciuc, Global Head of Pre-Sales la UiPath.

“Fara scuze, fara idei preconcepute; astazi suntem ceea ce alegem noi sa fim. Paradoxul pietei globale de azi este ca singura concurenta reala a unui antreprenor roman este el insusi. De aceea, prin InnovX, concentram experienta celor care au demonstrat ca se poate, introducandu-o in ADN-ul noii generatii de antreprenori ce viseaza sa cucereasca lumea.”, spune Daniel Dumitrescu, Director Startup Grind Bucharest.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program de mentorat si accelerare de business structurat in trei etape:

• Start-ups – vor fi selectate 10 microintreprinderi care au avut in 2018 o cifra de afaceri intre 100.000 de euro si 1 mil. euro si/sau care au atras o finantare cuprinsa intre 100.000 de euro si 1 mil. euro in ultimul an.
• Grinders – vor fi selectati 10 studenti si/sau tineri antreprenori la inceput de drum. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa aiba inregistrata o microintreprindere, o intreprindere sociala sau asociatie/fundatie pe teritoriul Romaniei (persoana juridica sau persoana fizica autorizata) in orice sector tehnologic. Cifra de afaceri pe ultimul an trebuie sa fie sub 100.000 de euro.
• Scale-ups – vor fi selectate 5 companii dezvoltate (IMM-uri), care au inregistrat in 2018 o cifra de afaceri intre 1 mil. euro si 2,6 mil. euro. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formeaza un grup in acceptiunea legislatiei IMM-urilor.

Programul InnovX ofera companiilor selectate o experienta de accelerare de business ce utilizeaza metode de educatie formala si non-formala, mentori cu experienta internationala certificati de universitatea MIT in domeniul inovarii si al antreprenoriatului si experti ai Comisiei Europene in domeniul finantarii de risc al proiectelor tehnologice inovatoare. Curricula antreprenoriala de baza va fi completata, in functie de specificul fiecarei companii selectate, prin cursuri oferite prin platforma EdX.org fondata de universitatile MIT si Harvard. Aceasta curricula cu valente internationale se imbina cu workshop-urile si modulele de educatie financiara pe care BCR le va desfasura prin programul Scoala de Bani - Clasa de Business.

Toate companiile din program vor invata, prin expertiza ECSIF, sa acceseze direct de la Bruxelles granturi de inovare cu valori de 50.000 de euro pentru Start-ups si pana la 2,5 milioane de euro pentru Scale-ups. De asemenea, companiile din program vor putea sa-si sustina prezentarile in cadrul conferintelor Startup Grind din Silicon Valley, Londra, Barcelona sau Tel Aviv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri