Libra Internet Bank a lansat o platforma de Open Banking prin API dedicata segmententului de business. Prima versiune a solutiei lansate de Libra Internet Bank este deja functionala si se concentreaza pe firmele de contabilitatea care pot folosi platforma pusa la dispozitie de banca pentru a prelua in mod automat situatia soldurilor si istoricul tranzactiilor clientilor sai (alte firme, care in prealabil acorda aceste drepturi de acces firmei de contabilitate).


Partenerul bancii pentru implementarea acestui nou concept de Open Banking este KEEZ, o companie de tehnologie specializata in servicii de contabilitate digitala pentru firme mici, PFA si start-up-uri, conform unui comunicat de presa.

Vrei sa afli mai multe despre Open Banking si noile reglementari aduse de directiva europeana PSD2? Inscrie-te gratuit pe www.futurebanking.ro si vino alaturi de noi la unul dintre cele mai mari evenimente dedicate digitalizarii sistemului financiar.

”KEEZ ofera servicii de contabilitate digitala online pentru IMM-uri iar parteneriatul cu LIBRA a adus un plus major nivelului nostru de servicii datorita integrarii real-time cu serviciul de Open Banking. Clientii nostri pot vedea imediat in aplicatia KEEZ Mobile cand li se incaseaza o factura, ce facturi sunt inca neincasate si pot accesa un raport de CashFlow la zi. In curand se vor putea ordona plati din aplicatia KEEZ si chiar deschide conturi bancare”, a declarat Daniel Mateescu, CEO KEEZ.

Povestea FinTech-ului Keez o puteti citi AICI.

Platforma poate fi consultata AICI.

In luna septembrie a acestui an, vor intra in vigoare cerintele obligatorii ale directivei revizuite privind serviciile de plata (PSD2) care va fermite oricarui furnizor extern de servicii financiare sa se conecteze la sistemele bancare, astfel ca platile online si piata serviciilor de informatii referitoare la conturi se va deschide pentru noii actori ai industriei financiare. Scopul directivei este acela de a creste concurenta in statele membre ale Uniunii Europene prin promovarea noilor tehnologii, deschizand astfel piata bancara catre startup-urile FinTech, care nu sunt supuse aceluiasi grad de reglementare. Astfel, jucatorii din piata vor trebui sa ofere platforme de tip Open Banking prin intermediul carora se vor putea interconecta intre ei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri