Liviu Voinea, actual viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, va renunta la aceasta functie pentru a o prelua pe cea de reprezentant al Romaniei la Fondul Monetar International, incepand cu data de 26 august 2019. Totodata, Voinea va prelua functia de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI. Plecarea lui Voinea de la BNR intervine aproape de momentul in care mandatul de viceguvernator ii expira.

“Banca Nationala a Romaniei informeaza ca domnul Viceguvernator Liviu Voinea a fost numit reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International si va prelua functia de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI incepand cu data de 26 august a.c.”, se arata intr-un comunicat al BNR.

In vederea preluarii mandatului la FMI, Liviu Voinea va renunta, cu aceeasi data, la pozitia de Viceguvernator al BNR, se mai arata in comunicat.

Liviu Voinea il inlocuieste la FMI pe Mugur Tolici, al carui mandat inceteaza, la cererea sa, la data de 23 august 2019.

Voinea a fost ministrul delegat pentru buget in Guvernul lui Victor Ponta, dar a parasit acest post in 2014 pentru un loc in Consiliul de Administratie al BNR. Acesta a fost numit de catre Parlament viceguvernator al BNR in locul lui Cristian Popa, dar nu i-a preluat si atributiile. Politica monetara, aflata in coordonarea lui Cristian Popa pana atunci, a trecut direct in subordinea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Risc ridicat pentru Romania: venituri ca in criza, salarii ca in boom