Viorica Dancila i-a cerut ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, sa ia masuri in ceea ce priveste deciziile de impunere emise recent de ANAF pentru anii 2014-2017. Chiar i-a sugerat un soi de amnistie fiscala pentru cei aflati in situatia in care au primit „plicurile” de la Fisc. Conform noii idei, unii vor ajunge sa plateasca mai putin, iar altii deloc.

“Stiu ca multi cetateni au primit de la ANAF decizii de impunere pentru perioada 2014-2017 privind plata contributiilor sociale. Avand in vedere ca de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obtin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datoreaza contributii de asigurari sociale de sanatate decat optional, solicit Ministerului Finantelor Publice sa vina de urgenta cu o solutie care sa extinda aceasta facilitate si pentru perioada 2014 – 2017”, a spus Dancila, la inceputul sedintei de Guvern, conform Hotnews.ro.

Ea a mai afirmat ca „nu este normal ca oamenii sa fie impovarati cu obligatii fiscale injuste in raport cu veniturile incasate, iar cetatenii care au primit deizii de impunere trebuie sa stie ca vor beneficia si ei de aceste criterii”.

Citeste stirea integral pe Hotnews.ro.

Pe cine scapa amnistia...
Citeste si: Pe cine scapa amnistia fiscala. Top zece datornici la stat

Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Amnistia fiscala ar putea fi adoptata in aprilie