Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, indulceste tonul cu romanii plecati la munca in strainatate. Acesta le-a promis ca vor putea transfera bani gratuit in tara, insa doar dupa ce CEC Bank va deschide sucursale in tarile in care acestia muncesc. Pe repede inainte, insa, ministrul le promite o serie de facilitati “pe care romanii care muncesc in strainatate le asteapta de foarte multi ani”. Despre ce e vorba, mai exact, nu se stie.

"O posibilitate, un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care romanii care sunt plecati in afara tarii le trimit catre familii, catre copii, catre parinti si atunci prin intermediul CEC-ului se va lansa cat de curand un pachet de masuri care sa vizeze deschiderea de sucursale, de birouri in afara tarii, unde traiesc comunitati importante de romani, pentru ca romanii de acolo sa-si poata deschide daca doresc intr-un mod mult mai facil conturi, sa foloseasca aceste birouri de transfer, si fara comisioane", a spus Teodorovici, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.ro.

Insa deschiderea unor sucursale bancare in alte tari poate sa dureze si cativa ani, avand in vedere complexitatea procesului si a analizelor de oportunitate.

Totodata, ministrul Finantelor el a aratat ca se vor lua alte masuri prin care sa se creeze facilitati pentru romanii care muncesc in afara tarii.

"O sa fie cu impact foarte bun, sunt masuri pe care romanii le asteapta de foarte multi ani, romanii care traiesc in afara tarii. Partea care ne bucura este aceea ca, undeva la final de mai, iunie, acest lucru se va si concretiza, astfel incat sa fie inca un sprijin pentru cei care au decis pentru motive obiective si speram temporar sa fie departe de cei dragi", a spus Teodorovici.

Concret, nu se stie in ce vor consta aceste masuri.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Eugen Teodorovici vine cu o noua idee pentru deficitul de personal