Finantele mai "ciupesc" 11 mil. lei intr-o sesiune suplimentara a licitatiei de ieri, in care au imprumutat 400 de mil. de lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) s-a mai imprumutat astazi, 12 iulie, inca 11 milioane de lei de la banci cu o dobanda de 4,85% pe an, intr-o sesiune suplimentara a licitatiei derulate in ziua precedenta, in care a obtinut 400 de milioane de lei.

Imprumutul a fost realizat printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark, cu maturitatea reziduala la 146 de luni. Finantele si-a fi dorit sa obtina 60 de milioane de lei, insa nu au primit decat 11 milioane de lei, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in iulie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Citeste si:
Cei care au contractat împrumuturi pot solicita suspendarea plăţii...
Persoanele fizice sau...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri