Ministerul de Finante s-a imprumutat astazi de la banci cu 300 de milioane de lei si maine mai vrea sa ia inca 45

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat astazi, 18 iulie, 300 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate de 15 luni si la un randament de 3,28% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Valoarea nominala a emisiunii de astazi, stabilita de catre Ministerul Finantelor Publice, a fost de 300 de milioane de lei, suma pe care au si obtinut-o fara probleme, in conditiile in care bancile erau dispuse sa ofere de 3 ori mai mult, suma subscrisa de acestea fiind de 1,021 miliarde de lei.

Maine este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 45 de milioane de lei la randamenbul stabilit astazi, respectiv 3,28% pe an.

Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute luna aceasta 4,21 miliarde de lei de la bancile comerciale, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni. Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Citeste si:
Ministerul de Finanțe a împrumutat 742,1 mil. de lei de la bănci...
Ministerul de Finanțe a...
Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri