Ministerul de Finanțe a împrumutat 742,1 milioane de lei de la bănci luni, 6 aprilie, prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni de stat de tip benchmark, conform datelor publicate de către Banca Națională a României.

Obligațiunile emise în această emisiune au o maturitate reziduală de 28 luni și un randament mediu de adjudecare de 3,73% pe an, în timp ce randamentul maxim de adjudecare este de 3,75% pe an.

Din datele publicate de către Banca Națională a României, Ministerul de Finanțe își propusese să atragă 500 de milioane de lei, conform valorii nominale a emisiunii, iar băncile au fost dispuse să ofere 892,1 milioane de lei.

Mâine, 7 aprilie, mai este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit în licitația de astăzi.

Ministerul Finanțelor Publice a planificat pentru luna aprilie a acestui an împrumuturi de la băncile comerciale de 3,5 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount și 3 miliarde de lei prin 7 emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive aferente licitațiilor de obligațiuni.

Citeste si:
Finantele au imprumutat 500 milioane de euro din piata interna
Finantele au imprumutat 500...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Negrescu, Orange Money: Vrem să avem un serviciu 100% digital
Setari Cookie-uri