Grupul italian UniCredit ia in considerare concediere a catorva mii de angajati si reducerea costurilor operationale, conform unei strategii ce va fi anuntata in luna decembrie a acestui an.

Numarul concret de persoane care urmeaza sa fie concediate la nivel global nu este inca stabilit, insa se pare ca ar fi vorba de circa 10.000 de angajati. In ceea ce priveste costurile operationale, italienii isi propun sa le reduca cu 10%, conform informatiilor obtinute de catre Bloomberg.

Aceste mutari fac parte din planurile CEO-ului Jean Pierre Mustier care isi pregateste urmatorul set de obiective dupa depasirea celor setate in strategia pe 3 ani planificata anterior. Mustier s-a concentrat in prima parte a mandatului sau pe diminuarea creditelor neperformante, reducerea locurilor de munca si imbunatatirea bilantului.

Grupul UniCredit se alatura astfel altor grupuri bancare europene care au anuntat taieri masive de personal, precum Deutsche Bank care are in plan concedierea a 18.000 de pozitii sau Societe Generale, care a anuntat in luna aprilie planuri de a elimina 1.600 de posturi la nivel global.

UniCredit Bank Romania, detinuta de catre grupul italian, este cea de-a patra banca la nivel local in functie de active. Italienii au obtinut in anul 2018 un profit de 117 milioane de euro in urma tuturor operatiunilor din tara noastra.

Sursa foto: NOBUHIRO ASADA / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri