Unicredit, cea mai mare banca italiana, a anuntat marti ca intentioneaza sa obtina 13 miliarde euro din piata prin majorarea capitalului, sa reduca volumul creditelor neperformante si sa scada costurile, inclusiv prin concedierea suplimentara a 6.500 de angajati, in cea mai mare operatiune de acest tip realizata vreodata in Italia, relateaza Bloomberg.

Anuntul Unicredit vine intr-un moment delicat pentru bancile din Italia, pe fondul riscului de faliment al bancii Monte dei Paschi di Siena si a instalarii unui nou guvern. Planul a fost propus de noul director general al bancii, francezul Jean Pierre Mustier, care a preluat functia in iulie, conform News.ro.

Unicredit a avut rezultate slabe la ultimul test de stres la nivelul sectorului bancar european si are nevoie de capitaluri noi, in conditiile in care cea mai lunga recesiune din Italia de dupa Al Doilea Razboi Mondial a majorat puternic volumul creditelor neperformante. Grupul Unicredit intentioneaza sa finalizeze majorarea capitalului pana in iunie 2017, iar sumele obtinute vor finanta scoaterea din bilant a unor creante nesigure de 17,7 miliarde euro.

In plus, banca italiana a anuntat reducerea numarului de angajati cu 14.000 pana in 2019, ceea ce va reduce costurile anuale cu personalul cu 1,1 miliarde euro. Comparativ cu nivelul anuntat anterior, noul anunt presupune concedierea a inca 6.500 de angajati. Grupul Unicredit avea in jur de 123.000 de angajati la finalul lunii septembrie.

Citeste si:
Air France KLM s-a razgandit si ajuta Alitalia
Air France KLM s-a razgandit...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UniCredit concediaza 12.000 de angajati din Italia si Austria