Ministerul Finantelor s-a imprumutat astazi de la banci 90 de mil. de lei dupa ce ieri a luat peste 700 de mil. de lei

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat astazi, 23 iulie, 90 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a obtinut 706,6 milioane de lei.

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare de astazi a fost de 90 de milioane de lei, bancile aratandu-si disponibilitatea de a oferi 210 milioane de lei. Obligatiunile de stat tip benchmark oferite de catre Ministerul de Finante au o maturitate reziduala de 50 de luni si un randament mediu de 3,89% pe an, conform datelor transmise de catre Banca Nationala a Romaniei.

Ministerul Finantelor Publice si-a propus pentru luna iulie a anului 2019 sa imprumute de la banci 4,21 miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna anterioara, imprumuturile programate de catre Ministerul condus de Orlando Teodorovici sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv 4,85%, iar sumele sunt destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Citeste si:
Cei care au contractat împrumuturi pot solicita suspendarea plăţii...
Persoanele fizice sau...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri