ING Bank se confrunta cu un indicent legat de protectia datelor cu caracter personal, conform precizarilor facute de economica.net.

Clarificari ING Bank Romania privind incidentul: Banca a facut mai multe clarificari privind situatia relatata de economica.net si preluata de catre wall-street.ro. Astfel, banca precizeaza ca incidentul ar fi avut loc in urma unei erori umane la nivelul uneia dintre entitatile ING Bank (Amsterdam Broker de Asigurare). Mai exact, din greseala, emailuri cu datele personale ale celor care au polite de asigurare intermediate au ajuns pe email-urile altor persoane, incalcandu-se astfel, chiar daca nu voit, legislatia GDPR.

"Incidentul a afectat un numar mic de polite de asigurare de locuinta care contin pe langa CNP si alte detalii privind datele de identificare ale clientului. Daca analiza ING Bank va decide ca este vorba de un incident cu impact foarte mic, incidentul poate fi rezolvat si inchis doar prin dispunerea de masuri reparatorii care sa impiedice repetarea acestuia", se arata in clarificarile bancii.

Cititi materialul integral pe economica.net.

Citeste si:
De ce trebuie sa inregistrezi beneficiarul real al unei societati?
De ce trebuie sa inregistrezi...

Sursa foto: Nikola Stanisic / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum se schimba plata pe care o faci cu cardul dupa 14 septembrie