Amnistia fiscala, denumita Ordonanta privind instituirea unor facilitati fiscale, a fost adoptata sedinta de Guvern de miercuri. Conform noului document, se propun doua mecanisme alternative esalonarii la plata.

De masurile de restructurare propuse pot beneficia doar contribuabilii care au datorii mai mari sau egale cu un milion de lei, companii de stat sau private, conform Hotnews.ro.

O astfel de masura va putea fi aplicata pe o perioada limitata de 6 luni, astfel incat contribuabilul care se afla in aceasta situatie sa ia o decizie cu privire la situatia sa, in sensul de a-si restrutura compania si de a plati datoriile.

Masurile de restructurare vizeaza toate obligatiile bugetare principale inscrise in certificatul de atestare fiscala, restante la 31 decembrie 2018 si neachitate.

Restructurarea vizeaza si obligatiile bugetare stabilite de alte organe decat organele fiscale, transmise spre recuperare organelor fiscale dupa data de 1 ianuarie 2019, precum si amenzile de orice fel, indiferent daca respectivele obligatii au termenul de plata anterior sau ulterior datei de 1 ianuarie 2019.

Citeste si:
SURSE Dancila nu s-a prezentat la negocierile cu ALDE
SURSE Dancila nu s-a...

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Datoriile abuzive pentru CASS si drepturi de autor au fost anulate