O veste buna pentru fanii criptomonedelor, dupa ce zilele trecute Noua Zeelanda a devenit prima tara din care legalizeaza plata salariilor in criptomonede, "activele" digitale create prin intermediul tehnologiei blockchain.

Autoritatea fiscala precizeaza in legea adoptata zilele trecute ca, entitatile care doresc sa isi remunereze angajatii in criptomonede, trebuie sa aleaga o moneda digitala a carei valoare sa poata fi exprimata in cel putin o moneda traditionala.

In urma acestei legi, ce va intra in vigoare la data de 1 septembrie, angajatii din Noua Zeelanda vor putea sa isi incaseze salariul in bitcoin, criptomoneda cu cea mai mare valoare a pietei capitalizate, respectiv peste 178 de miliarde de dolari in acest moment, conform coinmarketcap.com.

In legea publicata initial pe 7 august, autoritatile fiscale din Noua Zeelanda precizeaza ca le vor permite companiilor sa plateasca in criptomonede si bonusurile acordate angajatilor, insa nu le vor permite freelancerilor sa isi perceapa veniturile in aceste monede digitale. De asemenea, toata platile se vor supune legilor fiscale din Noua Zeelanda, conform businessinsider.com.

Decizia vine intr-un context in care criptomonedele sunt in mare parte nereglementate si in continuare considerate de o parte dintre guverne ca fiind o moneda de schimb folosita pentru activitati ilegale. Dincolo de aceste aspecte, trebuie luata in considerare si volatilitatea lor, tinand cont ca salariul reprezinta sursa principala de venit a unui angajat si de cele mai multe ori singura. In acest moment, un bitcoin valoreaza 9.988 de dolari, cu aproximativ 50% mai putin decat valoare maxima atinsain decembrie 2017.

Citeste si:
Doar 10% dintre persoane inteleg cum functioneaza criptomonedele
Doar 10% dintre persoane...

Sursa foto: UfaBizPhoto / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
HTC lanseaza primul telefon cu blockchain: cat costa