Compania Perpetual Guardian din Noua Zeelanda a demarat in luna martie un experiment prin care le-a permis tuturor celor 240 de angajati sa munceasca timp de doar patru zile pe saptamana, fara a li se micsora salariul, scrie Agerpres.

''Am constatat o crestere masiva a implicarii personalului si a gradului de satisfactie referitor la munca pe care o desfasoara, cresterea masiva a intentiei angajatilor de a lucra in continuare pentru aceeasi companie si nu am observat niciun semn de scadere a productivitatii'', a declarat Andrew Barnes, directorul executiv al Perpetual Guardian.

Daca anterior demararii experimentului doar 54% dintre angajati erau multumiti de echilibrul dintre viata profesionala si cea de familie, numarul acestora a urcat la 78% in timpul perioadei in care programul a fost redus la patru zile lucratoare.

Experimentul nu s-a axat pe numarul de zile sau de ore lucrate de angajati, ci mai degraba asupra faptului ca firma platea pentru productivitate in loc de timp lucrat.

Studiu: Tichetele de masa...
Citeste si: Performanta economica, fiscala si sociala a tichetelor de masa in 2016

Experimentul a demonstrat ca programul redus nu a afectat modul in care angajatii firmei si-au indeplinit sarcinile saptamanale. Datele statistice au aratat chiar o mica crestere in productivitatea celor mai multe dintre echipe.

Directorul companiei Perpetual Guardian intentioneaza sa lanseze o dezbatere mai ampla pe intreaga piata de munca din Noua Zeelanda.

Sursa foto: Shutterstock.com