O companie din Noua Zeelanda intentioneaza sa implementeze permanent programul de munca de patru zile, dupa ce experimentul de opt saptamani in care angajatii au avut program redus si au fost platiti integral, s-a dovedit un succes.

Compania Perpetual Guardian din Noua Zeelanda a demarat in luna martie un experiment prin care le-a permis tuturor celor 240 de angajati sa munceasca timp de doar patru zile pe saptamana, fara a li se micsora salariul, scrie Agerpres.

''Am constatat o crestere masiva a implicarii personalului si a gradului de satisfactie referitor la munca pe care o desfasoara, cresterea masiva a intentiei angajatilor de a lucra in continuare pentru aceeasi companie si nu am observat niciun semn de scadere a productivitatii'', a declarat Andrew Barnes, directorul executiv al Perpetual Guardian.

Daca anterior demararii experimentului doar 54% dintre angajati erau multumiti de echilibrul dintre viata profesionala si cea de familie, numarul acestora a urcat la 78% in timpul perioadei in care programul a fost redus la patru zile lucratoare.

Experimentul nu s-a axat pe numarul de zile sau de ore lucrate de angajati, ci mai degraba asupra faptului ca firma platea pentru productivitate in loc de timp lucrat.

Experimentul a demonstrat ca programul redus nu a afectat modul in care angajatii firmei si-au indeplinit sarcinile saptamanale. Datele statistice au aratat chiar o mica crestere in productivitatea celor mai multe dintre echipe.

Directorul companiei Perpetual Guardian intentioneaza sa lanseze o dezbatere mai ampla pe intreaga piata de munca din Noua Zeelanda.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri