Euroins Romania lanseaza o polita de asigurare pentru judecatori si procurori

Euroins Romania lanseaza un nou produs care adreseaza o Hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii ce prevede instituirea pentru judecatori si procurori a obligativitatii de a incheia o asigurare de raspundere civila profesionala obligatorie.

"Judecatorii si procurorii in functie, conform prevederilor Legii 303/2004, pot incheia la Euroins Romania asigurarea de raspundere civila profesionala obligatorie, care acopera riscurile rezultate ca urmare a erorilor judiciare cauzate de exercitarea functiei cu grava neglijenta, respectiv cheltuielile de judecata suportate de Asigurat in procesul civil", potrivit companiei de asigurari.

"Grava neglijenta" este descrisa, conform legii, ca reprezentand "nesocotirea din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuizabil, a normelor de drept material ori procesual, de catre judecator sau procuror".

Beneficiarul despagubirii, in cazul in care polita de asigurare este executata, este Statul Roman, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, pentru ca raspunderea civila profesionala a judecatorului sau a procurorului reprezinta, conform legii, obligatia de a plati prejudiciul cauzat din grava neglijenta, Statului Roman reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice, in urma unei hotarari definitive a instantei.

Asigurarea de raspundere civila profesionala se incheie pe o perioada de 12 luni, cu sau fara fransiza, iar limita de despagubire este de 100.000 de euro, echivalent in lei. Fransizele sunt cuprinse intre 3% si 15% din valoarea daunei si genereaza reduceri ale valorii primei de asigurare cuprinse intre 5% si 20%. Contractul de asigurare se poate incheia fie individual (de catre judecator sau procuror), fie colectiv (de catre instanta sau parchet, in calitate de angajator/contractant, cu o lista nominala cu asiguratii).

Citeste si:
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune...
AutoCar, a opta companie care...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Asiguratorul va suporta prejudiciul cauzat de asigurat prin erorile judiciare savarsite in perioada de valabilitate a politei de asigurare, inclusiv consecintele directe ale acestora produse ulterior expirarii politei, precum si pretentiile de despagubire formulate impotriva asiguratului de catre statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, in perioada de valabilitate a politei, determinate de erori judiciare savarsite de asigurat intr-o perioada retroactiva, de maxim 3 luni.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurari care opereaza in regiune. Compania este concentrata pe oferirea unei game largi de produse de asigurari generale, de sanatate si de viata.

Sursa foto: YP_Studio / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri