Ministerul de Finante s-a imprumutat astazi peste 670 de milioane de lei de la banci

Ministerul Finantelor Publice s-a imprumutat astazi, 19 august, peste 675 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat cu o maturitate reziduala de 36 de luni si un randament mediu de 3,38% pe an.

Ministerul a dorit initial, prin intermediul acestei emisiuni, sa atraga 600 de milioane de lei de la banci, care s-au oferit sa ii dea peste 1 miliard de lei, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Maine, 20 august, este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa mai atraga inca 90 de milioane de lei la un randament mediu de 3,38% pe an.

Citeste si:
Inflația a scăzut în luna octombrie, chiar dacă ne confruntăm cu...
Inflația a scăzut în luna...

Ministerul condus de Eugen Teodorovici isi doreste sa imprumute in aceasta luna 3,995 miliarde de lei de la bancile comerciale, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri