Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi ca a depus la Parlament o serie de acte normative care ar fi trebuit sa fie adoptate de Guvern, printre care cel privind impozitarea bacsisului si modificarea proiectului "Prima casa", si ca la inceputul lunii octombrie acestea vor fi adoptate de Senat si de Camera Deputatilor.

"Este un numar foarte mare de acte normative si as vrea sa fac cateva mentiuni. A fost un pachet de acte normative pentru care a mai fost nevoie de anumite discutii, de anumite clarificari, fapt pentru care s-a depasit, sa spunem, termenul care pentru guvern exista in acea lege de abilitare, pentru ca guvernul sa poata emite ordonante simple, fapt pentru care s-a ales aceasta cale, a Parlamentului. S-au depus de mine, personal, ca senator, nu pentru a-mi asuma vreo munca a administratiei, asa cum s-a sus. Nu. Este munca Ministerului de Finante si a altor ministere care au avizat aceste acte si depunerea acestora se face pentru faptul ca dorim foarte mult ca aceste acte sa fie aprobate, pentru ca sunt foarte mult cerute de mediul economic", a spus Teodorovici, dupa ce a participat la deschiderea oficiala a Forumului Romanilor de Pretutindeni, intrebat de ce a depus la Parlament o serie de initiative care in mod normal ar fi trebuit sa fie adoptate de guvern, conform Agerpres.ro.

El a adaugat ca a fost miercuri la Biroul permanent al Senatului, care este prima Camera sesizata pe aceste proiecte, unde s-a stabilit ca saptamana viitoare acestea sa fie distribuite catre comisii "cu un termen de raport foarte strans".

"Ele sunt deja oarecum discutate si in mod public, transparent, deja discutate cu toata opinia publica si cu cei interesati, astfel incat undeva la inceputul lunii octombrie sa fie toate acestea trecute de Parlament" a aratat ministrul Finantelor.

Teodorovici a mentionat ca si la Camera Deputatilor, for decizional pentru aceste proiecte, va fi majoritate pentru a fi adoptate si ca ele vor fi votate si de parlamentari ai Opozitiei.

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri