Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a semnat astazi, 11 septembrie, sapte noi acorduri de finantare oferite in baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor majore (HF nr.807/2014), conform unui anunt facut de minister.

Cele sapte proiecte aprobate vor crea 778 noi locuri de munca, iar ajutorul de stat pentru finantarea acestora este de 194,27 milioane lei. Aceste proiecte vor contribui cu 211,54 milioane de lei la dezvoltarea regionala, prin taxele si impozitele suplimentare platite.

In anul 2019 sunt prevazute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat in valoare de peste 1,6 miliarde de lei, ceea ce presupune finantarea unor proiecte de investitii de cel putin 5 miliarde de lei.

Beneficiarii celor sapte noi acorduri de finantare sunt:

  • DETERGENTI S.A. - Proiectul de investitii vizeaza infiintarea unei fabrici de detergenti pentru spalat rufe de tip capsula, destinati pietei europene, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 29,05 milioane de lei.
  • HIRSCHMANN ROMANIA SRL - Proiectul de investitii vizeaza extinderea capacitatii de productie cabluri utilizate in industria auto (pentru zona sasiu, respectiv pentru sistemul de franare, suspensie, ABS si directie), iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 57,7 milioane de lei.
  • IRUM S.A. - Proiectul de investitii vizeaza marirea capacitatii de productie, prin aceasta societatea doreste sa produca in continuare tractoare forestiere (TAF), tractoare agricole si piese de schimb/componente pentru tractoare, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,8 milioane de lei.
  • MINET S.A. - Proiectul vizeaza extinderea capacitatii de productie, prin aceasta societatea doreste sa produca materiale netesute similare cu cele produse in prezent (pasle) si pentru industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 5,7 milioane de lei.
  • MPO PRODIVERS REZISTENT S.R.L. - Proiectul vizeaza extinderea capacitatii de productie a pieselor ambutisate prin achizitionarea de echipamente si utilaje de productie necesare pentru dotarea unitatii de productie existente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 48,7 milioane de lei.
  • ROMAQUA GROUP S.A. - Proiectul vizeaza extinderea capacitatii de productie apa oligominerala naturala plata Aquatique prin constructia unei noi hale si achizitia de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 28,32 milioane de lei.
  • SMART WOOD ROMANIA S.R.L. - Proiectul vizeaza extinderea capacitatii de productie prin achizitia de echipamente pentru producerea de bete din lemn pentru industria alimentara, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15 milioane de lei.
Retail jobs

Sursa foto: agerpress Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri