Safety Broker, cel mai mare broker de retail cu capital privat romanesc, a decis sa readere la UNSICAR

Safety Broker, cel mai mare broker de asigurari cu capital romanesc, anunta intentia de a readera la Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), la trei ani dupa ce a decis sa iasa din aceasta asociatie profesionala pe motiv ca "nu isi mai regaseste o reprezentare a intereselor sale in cadrul asociatiei". Astazi, Viorel Vasile, CEO al Safety Broker afirma ca "in prezent e nevoie mai mult ca oricand de unitate si cooperare pe piata de brokeraj, in contextul multilplelor shimbari legislative".

Unul dintre motivele schimbarii de perspectiva o constituie si mutarea de la varful UNSICAR. La finalul anului 2017, Dorel Duta ((Hobbit Broker de Asigurare) a preluat functia de conducere a Uniunii de la Bogdan Andriescu, care a detinut pozitia de presedinte o perioada de aproape 20 de ani.

Dupa exit-ul din UNSICAR, Safety Broker a pus bazele Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), alaturi de alti brokeri de asigurari importanti, precum Millennium Broker, Globasig sau Campion Broker de Asigurare.

"Asa cum am declarat si in 2018, aceste doua asociatii trebuie sa lupte impreuna pentru interesul consumatorilor romani de asigurari. In prezent e nevoie mai mult ca oricand de unitate si cooperare pe piata de brokeraj, in contextul multilplelor shimbari legislative. Normele IDD si GDPR impun o serie de investitii majore si readaptarea modelului de business, iar accentul trebuie pus pe pregatirea profesionala a personalului implicat in distributia de asigurari", arata Viorel Vasile, CEO Safety Broker.

In opinia sa, "piata de brokeraj are nevoie de o reprezentare puternica, unitara, in fata autoritatilor, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care cele doua entitati UNSICAR si PRBAR trebuie sa colaboreze si sa functioneze complementar. Sunt brokeri care sunt membri PRBAR, altii sunt membri UNSICAR si mai exista o categorie de aproximativ 200 de brokeri care nu sunt membri afiliati niciunei asociatii profesionale, acestia din urma putand opta pentru oricare dintre cele doua asociatii. Sunt convins ca de acum inainte putem privi catre o cooperare si comunicare in cel mai productiv mod".

Citeste si:
Safety Broker, primul intermediar care devine creator de produse de...
Safety Broker, primul...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Safety Broker este de 6 ani liderul pietei de brokeraj in asigurari, cu o cota de piata de 7,46% la S1 2019.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri