Cand primesc salariul, 20% dintre romani retrag toata suma din cont si fac plati in numerar, in timp ce 49% dintre romani retrag doar o parte din suma din cont. Asta arata rezultatele studiului PayPoint Romania, realizat in luna mai, despre obiceiurile de plata a facturilor pe baza raspunsurilor primite de la 1.005 romani cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, din mediul rural si urban, din toate categoriile sociale si financiare. Va prezentam mai jos rezultatele publicate de companie.

Din cei 1.005 romani intervievati, cand vine vorba de utilitati, 7 din 10 obisnuiesc sa le plateasca personal si achita cel putin o factura prin intermediul sistemului electronic PayPoint. Trei din zece respondenti careu au utilizat un sistem electronic de plata in ultimele 3 luni asociaza dispozitivul electronic folosit cu PayPoint, se arata in comunicatul de presa trimis de catre companie.

Consumatorii PayPoint isi platesc facturile la electricitate in proportie de 90% prin sistemul de plata asistata, la telecomunicatii in proportie de 84%, la gaz in proportie de 55% si la apa in proportie de 50%.

In ceea ce priveste directiile de cheltuire a banilor din gospodarie, acestea inregistreaza o alocare dupa cum urmeaza:

sursa: studiu Paypoint

Citeste si:
STUDIU: De ce suntem mai tristi duminica
De ce oamenii sunt mai tristi...

"In ultimele 3 luni, 5 din 10 romani au folosit plata asistata, 4 din 10 romani au facut plata online si 3 din 10 romani au platit direct furnizorului. Platile prin intermediul ATM sau Robotel s-au clasat printre metodele mai putin preferate de romani (~20%)", se arata in comunicatul trimis.

sursa: studiu PayPoint

De asemenea, tot conform studiului realizat de PayPoint pe un esantion de 1.005 persoane, cand primesc salariul, 20% dintre romani retrag toata suma din cont si fac plati in numerar, in timp ce 49% dintre romani retrag doar o parte din suma din cont, cu care efectueaza plati in numerar. In jur de 27% dintre romani fac plati doar cu cardul si 5% dintre romani nu primesc salariul/bani pe card.

Citeste si:
Studiu: aproape trei sferturi din romani aleg mancarea naturala
Studiu: aproape trei sferturi...

"Noua din zece romani considera ca cel mai important criteriu luat in considerare la efectuarea platilor este securitatea tranzactiei, urmat de lipsa comisioanelor, rapiditatea operarii tranzactiei si timpul scurt de asteptare", se mai arata in studiu.

Sursa foto: By Liptak Robert / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romanii, dispusi sa o ia de la zero in cariera, fortati de tehnologie