Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, marti, 60 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a împrumutat 525,1 de milioane de lei, la o dobanda de 3,80% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 47 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar bancile au transmis oferte in suma de 190 milioane de lei, scrie Agerpres.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in octombrie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,3 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Sumele sunt identice cu cele care au fost programate pentru luna septembrie si vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri