Finantele au imprumutat, marti, 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni cand au luat 500 de milioane de lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, marti, 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a imprumutat 500 de milioane de lei, la o dobanda de 4,35% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 81 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar ofertele de 285 de milioane de lei, conform Agerpres.ro.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in iulie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Citeste si:
Ministerul de Finanțe a împrumutat 742,1 mil. de lei de la bănci...
Ministerul de Finanțe a...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...
Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri