Instant Factoring, start-up romanesc ce ofera factoring online micilor antreprenori, a atras o noua runda de finantare, de 500.000 de euro din partea unor investitori cu expunere internationala, aceasta fiind prima runda de finantare privata dupa capitalul initial subscris in 2018 de catre fondatori, care a insumat tot 500.000 euro.

”Capitalul atras in aceasta runda va contribui la consolidarea pozitiei noastre pe piata locala prin extinderea portofoliului de clienti din randul micro-intreprinderilor si companiilor mici din Romania, si va fi investit in dezvoltarea platformei de factoring online, si a activitatilor strategice de branding si marketing digital”, a declarat Cristian Ionescu, CEO & Presedinte, Instant Factoring.

Instant Factoring precizeaza ca plasamentul a fost realizat de investitorii Xenofon Vodorouglou, Constantin Goulimis si de grup ul de intreprinderi sociale cu focus in domeniul educatiei, EDUCATIVA.

Astfel, investitia totala din partea fondatorilor si a noilor actionari atinge valoarea de 1 milion euro.

De asemenea, in toamna lui 2018, Instant Factoring a mai atras si un credit de capital de lucru de 1,5 milioane euro din partea unui fond de investitii american, imprumut destinat desfasurarii operatiunilor de finantare de tip factoring si achizitiei portofoliilor de facturi ale companiilor.

”Companiile mici din Romania se confrunta cu o acuta lipsa a lichiditatilor in activitatea curenta, necesitate pe care nu o pot acoperi din alte surse, iar factoring-ul online oferit de Instant Factoring este solutia rapida si la indemana oricareia dintre ele, prin care pot evita blocajul financiar si accesa capitalul atat de necesar dezvoltarii afacerii”, continua Cristian Ionescu.

Instant Factoring finanteaza in general firmele cu o cifra de afaceri de pana la 2 milioane euro, furnizandu-le solutii de factoring online. Platforma tehnologica permite analiza facturii finantabile intr-un interval de 2 ore pentru facturi de pana la 10.000 de lei si 24 de ore pentru cele de pana la 250.000 de lei, iar in maxim 24 de ore clientul primeste banii in cont, pentru ambele cazuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri