ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a raportat joi un profit trimestrial usor peste estimarile analistilor, dar mai redus decat in urma cu un an, din cauza cresterii costurilor in vederea indeplinirii cerintelor autoritatilor de reglementare, transmit Bloomberg si Reuters, scrie Agerpres.

In trimestrul trei din 2019 profitul de baza inainte de taxe a scazut pana la 1,91 miliarde euro (2,13 miliarde de dolari), de la 2,12 miliarde euro in perioada similara a anului trecut. Analistii intervievati de Reuters se asteptau la un profit de 1,88 miliarde euro.

"Chiar daca industria financiara este afectata de ratele negative ale dobanzilor, veniturile nete din dobanzi si veniturile din comisioane au crescut in trimestrul trei din 2019", a afirmat directorul general Ralph Hamers.

In 2018, justitia olandeza a ajuns la un acord amiabil cu ING in legatura cu un dosar de spalare de bani, grupul financiar olandez acceptand sa plateasca 775 milioane de euro. Procurorii au reprosat ING ca a incalcat legislatia olandeza in materie de prevenire a spalarii banilor si finantarea terorismului, "in mod structural si timp de mai multi ani" prin faptul ca nu a impiedicat utilizarea conturilor clientilor sai pentru spalarea banilor intre 2010 si 2016. Procurorii olandezi au informat ca, din totalul de 775 milioane de euro, suma de 675 milioane de euro este considerata amenda, iar restul de 100 de milioane de euro reprezinta o redresare pentru beneficii obtinute in maniera ilicita.

Dupa ce ING a fost amendata, costurile au crescut pentru banca olandeza, iar in trimestrul trei din 2019 aceasta a angajat inca 500 de persoane pentru a combate operatiunile legate de spalarea de bani. In prezent, ING are 3.500 de angajati care se ocupa de aceasta problema, din totalul de 53.500 de angajati pe plan global.

Cheltuielile operationale ale ING au urcat la 2,44 miliarde euro in trimestrul trei din acest an, de la 2,31 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.

Marja neta a dobanzii a urcat usor, la 1,54%, de la 1,52%, in timp ce provizioanele pentru creditele neperformante au urcat la 276 milioane de euro, de la 215 milioane de euro in urma cu un an.

La Bursa de la Amsterdam, actiunile ING au urcat joi cu 0,24%, la 10,17 euro.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti - companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri