Banco Santander a anuntat astazi o investitie de 350 de milioane de lire sterline in Ebury, FinTech-ul intermediar de operatiuni comerciale si schimburi valutare pentru companii mici si mijlocii.

Investitia face parte din strategia digitala a Santander de accelerare a cresterii prin noi proiecte, Ebury operand in 19 tari si 140 de monede cu o crestere medie a veniturilor anuale de 40% in ultimii trei ani, conform unui comunicat de presa trimis de catre companie.

Conform termenilor tranzactiei, Santander va achizitiona 50,1% din Ebury pentru 350 de milioane de lire sterline, din care 70 de milioane de lire sterline vor fi noi capitaluri proprii (aproximativ 80 de milioane de euro) pentru a sprijini planurile Ebury de a accesa noi piete in America Latina si Asia. Banca se asteapta la o rentabilitate a capitalului investit (RoIC) peste 25% pana in 2024.

Investitorii existenti ai Ebury, inclusiv cofondatorii si conducerea, vor reinvesti in tranzactie, iar echipa de conducere actuala isi va continua planurile de extindere ale Ebury.

Ana Botin, presedintele executiv al Grupului Banco Santander, a declarat: „Intreprinderile mici si mijlocii sunt un motor major al cresterii in intreaga lume, creand noi locuri de munca, contribuind cu pana la 60% din totalul locurilor de munca si cu pana la 40% din PIB-ul national in economii in curs de dezvoltare. IMM-urile devin din ce in ce mai globale, iar Santander este cea mai bine pozitionata banca pentru a juca un rol de lider in a le ajuta sa acceseze finantarea comertului global".

Juan Lobato si Salvador Garcia, cofondatori ai Ebury, au declarat: „Combinand o banca mare cu o companie fintech agila, vom putea oferi clientilor nostri cel mai bune facilitati din ambele sectoare: ei vor putea beneficia de tehnologia noastra si de servicii de inalta calitate in conditii de siguranta, in contrapartida cu una dintre cele mai importante institutii financiare din lume. Este o perioada entuziasta pentru Ebury, avand in vedere ca tocmai am finalizat prima achizitie, iar noul capital de la Santander si actionarii nostri existenti ne vor permite sa investim in noi modalitati de a servi IMM-urile care tranzactioneaza la nivel international si sa continuam cresterea activitatii noastre, pastrandu-ne in acelasi timp cultura antreprenoriala."

Ebury ofera o suita de servicii de schimb valutar si plati internationale. Fintech-ul are o gama larga de clienti, inclusiv IMM-uri, parteneri bancari si institutii financiare nebancare partenere. Ebury, cu 900 de angajati, care lucreaza in 22 de birouri in 19 tari, a procesat plati de 16.7 miliarde de lire pentru 43.000 de clienti in 2018

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri