ING Bank Romania a inregistrat un profit net de 599 de milioane de lei la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2019, cu 70 de milioane de lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile ING Bank Romania au crescut cu 13%, la 1.537 milioane de lei, in primele 9 luni ale acestui an. Costurile operationale au ajuns la 675 milioane lei, in crestere cu 3% fata de septembrie 2018, influentate de cresterea numarului de angajati si a salariilor. Si costurile de risc au crescut la 158 milioane lei, in acelasi ritm cu evolutia creditarii.

Volumul creditarii a crescut la 26,9 miliarde lei, mai mult cu 9% respectiv 2.2 miliarde lei in 12 luni. Portofoliul de credite este preponderent generat de segmentul Retail, cu 61% dintre credite oferite clientilor persoane fizice. Comparativ cu anul trecut, creditarea in segmentul IMM-urilor a crescut cu 8%.

"La o analiza de piata ce vizeaza numai creditele nou contractate de persoane fizice, aproape 1 din 5 credite sunt oferite de ING. Portofoliul continua sa fie unul sanatos, cu o rata a creditelor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate", se arata in comunicatul de presa.

Volumul depozitelor a ajuns la 34,3 miliarde de lei la finalul celui de-al treilea trimestru, o crestere de 16% respectiv 4,7 miliarde in ultimele 12 luni. Cota de piata ajunge astfel la 9,5%, comparativ cu 9% cat inregistra dupa cele noua luni din 2018, rezultat influentat si de numarul crescut de clienti ce incaseaza venituri recurente in conturile ING.

Baza de clienti a bancii olandeze din devizia de Retail a crescut cu 122.000 in ultimele 12 luni, ajungang la 1,4 milioane, inregistrand astfel o crestere de 10% fata de anul trecut.

Citeste si:
Gradul de indatorare: ce trebuie sa stii daca vrei sa iei credit
Gradul de indatorare: ce...

Baza noastră de clienți activi din divizia de Retail a crescut cu 122.000 în ultimele 12 luni, ajungând la 1,4 milioane, ceea ce se traduce printr-o creștere de 10% față de anul trecut. Clienții care încasează venituri recurente în conturile de la ING au crescut cu 15%, la 930.000. Numărul în creștere a clienților cu venit recurent a influențat și economiile acestora, dovedind un raport direct pozitiv între contul curent și utilizarea contului de economii ușor accesibil. Clientii care incaseaza venituri recurente in conturile de la ING au crescut cu 15%, la 930.000


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ING Bank, profit de jumatate mld. lei in 2017. La cati clienti a ajuns