Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de peste un miliard de lei, in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 3% comparativ cu aceeasi perioada din 2018. Segmentul asigurarilor non-auto a urcat cu peste 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise din asigurari de viata s-au majorat cu 8%.

Cele doua linii de business strategice in portofoliul Allianz-Tiriac Asigurari au ajuns sa genereze aproape 50% din vanzarile totale aferente primelor noua luni din acest an, in crestere de la 44% in aceeasi perioada din 2018. La nivelul segmentului non-auto, principalii contributori la crestere au continuat sa fie asigurarile de sanatate, cu un plus de 31%, si asigurarile de proprietati, cu un avans de 10% fata de primele noua luni ale anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor de sanatate, Allianz-Tiriac Asigurari arata ca este lider de piata cu aproape 150.000 de clienti, cat populatia unor orase precum Arad, Pitesti sau Sibiu. Cresterile de pe liniile non-auto au reusit sa compenseze scaderea primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor auto obligatorii (RCA).

Profitabilitatea se mentine robusta, cu un rezultat operational de aproximativ 99 milioane de lei. In acelasi timp, sumele platite clientilor sub forma de despagubiri si indemnizatii au crescut cu 12%, la peste 575 milioane de lei. Daunele acoperite de asigurarile de proprietati au crescut cu peste 27% in primele noua luni din 2019, fiind generate in principal de incendii si fenomene meteo severe.

La nivelul asigurarilor auto, volumul despagubirilor platite a fost mai mare cu peste 5% fata de primele noua luni ale anului trecut. Acestea reprezinta doua treimi din despagubirile platite de Allianz-Tiriac Asigurari in primele noua luni din 2019.

Citeste si:
Ce clauze speciale pot fi incluse pe o polita CASCO?
Clauze speciale pe o polita...

"O crestere semnificativa a daunalitatii a fost inregistrata si pe segmentul asigurarilor de sanatate, cu o crestere a despagubirilor platite de aproximativ 56% in primele noua luni din 2019, in conditiile in care se observa o crestere importanta nu doar a interesului pentru achizitionarea politelor de sanatate, dar si a frecventei utilizarii serviciilor medicale accesibile prin produse de asigurare", arata Allianz-Tiriac Asigurari.

Compania este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari din lume. In Romania, Allianz-Tiriac Asigurari este prezenta de 25 de ani.

Sursa foto: Manuel Esteban / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Allianz: Service-urile auto cresc artificial preturile la reparatii
Setari Cookie-uri